Vesilahdessa rokotukset laajenevat riskiryhmään yksi kuuluviin 50–69-vuotiaisiin

Vesilahdessa rokotukset laajenevat ensi viikolla. Rokotusajan voi varata verkosta.

Vesilahdessa on kuluvalla viikolla aloitettu 60–69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset AstraZenecan rokotteella.

– Seuraaville kahdelle viikolle AstraZenecan rokotetta saadaan siinä määrin, että rokotuksia päästään laajentamaan myös seuraavaan ikäryhmään. Eli tulevina viikkoina rokotusajan voivat varata 50–69-vuotiaat, kertoo Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi.

Pääasiassa rokotusten ajanvaraus tapahtuu verkossa osoitteessa https://ajanvaraus.vesilahti.mediatri.fi/.

Ajanvarauksen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan peruste riskiryhmään 1 kuulumisesta.

– Tarkistamme kaikki ajanvaraukset ja väärin perustein varatut ajat joudumme perumaan tai siirtämään.

Tieto ikäryhmän laajenemisesta päivittyy verkkoajanvaraukseen vasta alkuviikosta, joten lähipäivinä sähköisessä ajanvarauksessa kohderyhmänä tulee hieman harhaanjohtavasti edelleen lukemaan ”Tällä hetkellä ajanvaraus ainoastaan 60–69-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville henkilöille”.

Tekstistä huolimatta ajan voivat kuitenkin varata myös 50–60-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt.

– Riskiryhmän 1 rokotusten kanssa rinnatusten jatkamme myös yli 70-vuotiaiden rokotuksia. Yli 70-vuotiaiden rokotuksiin henkilöt kutsutaan terveyskeskuksesta käsin soittamalla, Jaakko Kivijärvi kertoo.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpäsairaus, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Down-oireyhtymä tai joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?