Poliisi valvoo tällä viikolla turvavöiden käyttöä ja puhelimen näpläystä ajon aikana

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti turvavöiden käyttöä, ja että pysyvätkö puhelimet pois ajon aikana.

Poliisi valvoo kuluvalla viikolla 8.–14. maaliskuuta tehostetusti turvavöiden käyttöä koko maassa. Samalla valvotaan puhelimen käyttöä ja muuta toimintaa, joka vaikuttaa kuljettajan ajamiseen keskittymiseen tai muun liikenteen havainnointiin.

– Riski joutua liikenneonnettomuuteen kasvaa moninkertaiseksi, mikäli puhelimella soitetaan tai kirjoitetaan tekstiviestiä ajamisen aikana, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Poliisi muistuttaa, että turvavöitä on käytettävä myös henkilöautojen takapenkillä ja pakettiautoissa.

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) julkaiseman vuosiraportin (2019) mukaan liikenneonnettomuuksissa menehtyneistä henkilö- tai pakettiautossa matkustaneista lähes puolet, 45 prosenttia, ei käyttänyt turvavyötä. Heistä joka kolmas, 21 prosenttia, olisi tutkijalautakuntien arvion mukaan voinut selvitä onnettomuudesta hengissä, jos turvavyö olisi ollut käytössä.

– Liikenneturvan seurantatutkimuksen mukaan henkilöauton etupenkillä turvavyön käyttöaste on varsin hyvällä mallilla. Sen sijaan henkilöautojen takapenkeillä ja pakettiautoissa turvavyö jää liian usein kiinnittämättä. Poliisin tavoitteena onkin saada turvavyön käyttö kattavaksi ja turvavyön käyttöön liittyvä turvallisuuspotentiaali täysimääräisesti hyödynnetyksi, Ajaste sanoo.

 

Lue myös:

Mökkimurtoja voi ehkäistä yksinkertaisin keinoin – Poliisi: Tee murtautuminen mahdollisimman hankalaksi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?