Vesilahdessa riskiryhmän 1 rokotukset laajenevat entisestään; nyt 18–69-vuotiaat voivat varata ajan

Riskiryhmään 1 kuuluvien henkilöiden rokotukset laajenevat Vesilahdessa. Kuva: Kuvituskuva

Pirkkalan yhteistoiminta-alueella on aloitettu riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotukset. Kohderyhmää laajennetaan nyt edelleen niin, että kaikki riskiryhmään 1 kuuluvat 18-69 -vuotiaat henkilöt voivat varata ajan rokotukselle sähköisen ajanvarauksen kautta.

– Aikoja on saatu annettua niin hyvin, että rokotettavien ryhmää avataan lisää, kertoo Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpäsairaus, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Down-oireyhtymä tai joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto.

Riskiryhmän 1 rokotusten rinnalla jatketaan myös yli 70-vuotiaiden rokotuksia. Yli 70-vuotiaiden rokotuksiin henkilöt kutsutaan terveyskeskuksesta käsin soittamalla.

 

Juttua päivitetty kello 14: Rokoteajanvaraus laajenee 18–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin, ei 16–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin, kuten kunta aiemmin tiedotti.

 

Lue myös:

Vesilahdessa rokotukset laajenevat riskiryhmään yksi kuuluviin 50–69-vuotiaisiin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?