Kohtaamiset minimiin, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kehottaa – Lempäälässä on todettu pandemian aikana 157 tartuntaa, Vesilahdessa 14

Pirkanmaalla on voimassa kuuden henkilön kokoontumisrajoitus, lisäksi turvavälit täytyy taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa. Asiakkailla on oltava myös mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Koronatilanne on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella kehittynyt vaikeampaan suuntaan. Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kuluneen kahden viikon ajalta 64 tapausta 100 000 asukasta kohden. Sitä edeltäneellä kahden viikon ajanjaksolla koronan ilmaantuvuus oli noin 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Aluehallintovirasto on 9. maaliskuuta tehnyt päätöksen, jolla julkiset kokoontumiset on rajoitettu Pirkanmaalla kuuteen henkilöön. Rajoitukset jatkuvat maaliskuun ajan.

Aluehallintovirasto velvoittaa myös Pirkanmaan alueen yksityisiä ja julkisia yhteisöjä varmistamaan asiakastiloissaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan turvaväleillä välttää, asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja että pintojen puhdistamista tehostetaan.

– Nyt on tärkeä arvioida jokaisen tapaamisen välttämättömyyttä. Kohtaamisia kannattaa välttää, jotta saamme tartuntojen määrän laskemaan myös Pirkanmaalla, toteaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

 

Lempäälässä on pandemian aikana todettu 157 tartuntaa ja Vesilahdessa 14.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 217 tartuntaa. Tartunnoista pystyttiin jäljittämään 79 prosenttia eli 172 tartuntaa. Kolmannes tartunnan saaneista oli jo edeltävästi karanteenissa. Suurin osa tartunnoista on peräisin Pirkanmaalta.

Tartunnoista 60 todettiin perhepiiristä tai samasta taloudesta. Nämä ovat jatkotartuntoja edellisten viikkojen tartuntoihin. Kaikkiaan 32 tapausta tuli opiskelija-asuntoloista ja 25 harrastuksista. Yhteensä 19 tartuntaa tuli seitsemältä eri työpaikalta. Ystävien tai tuttavien tapaamisista saatiin 18 tartuntaa. Kouluista tuli viisi tartuntaa ja ulkomailta kuusi. Yksittäisiä tapauksia todettiin yksityisistä juhlista, baarista ja liikennevälineestä.

Eniten tartuntoja todettiin 20–49 -vuotiailla. Pirkanmaalla ei todettu uusia muuntovirustapauksia kuluneen viikon aikana.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?