Maskipakko Nyssen busseihin maanantaista 15.3. alkaen

Maskia on käytettävä Nysse-liikenteessä maanantaista 15. maaliskuuta alkaen.  Kuva: LVS-arkisto/Tanja Meronen

Koronatartuntojen määrä on kasvussa Pirkanmaalla. Tämän vuoksi kaikessa Nysse-liikenteessä astuu voimaan maskipakko maanantaina 15. maaliskuuta alkaen. Maskia on aiemmin suositeltu käytettäväksi joukkoliikenteessä.

Maskipakko koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia. Maskipakosta voivat poiketa vain matkustajat, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia. Terveydellisistä esteistä ei vaadita todistusta.

– Tilanne koronan suhteen on nyt niin huolestuttava, että kaikki keinot on otettava käyttöön, toteaa Tampereen pormestari Lauri Lyly.

 

Myös VR edellyttää junamatkustajilta maskien käyttöä. VR:n kauko- ja lähijunissa on täytynyt käyttää maskia 11. maaliskuuta lähtien. Vaatimus maskin käytöstä koskee kaikkia yli 12-vuotiaita matkustajia ja liittyy hallituksen ilmoittamaan kolmen viikon mittaiseen sulkutilaan. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia kaikissa kauko- ja lähijunissa syksystä 2020 lähtien.

VR ei vaadi todistusta terveydellisistä esteistä. Terveydellisen syyn toteaminen henkilökunnalle riittää.

 

Heikentyneessä koronatilanteessa on tärkeää, että jokainen matkustaja pyrkii omalla toiminnallaan kaikin tavoin ehkäisemään viruksen leviämistä. Tartuntariski joukkoliikenteessä on hyvin pieni, kun annettuja turvallisuusohjeita noudatetaan:

  • Käytä kasvomaskia.
  • Vältä mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikoja. Ruuhkaisinta on aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteessä.
  • Matkusta vain terveenä.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
  • Muista turvavälit bussissa ja pysäkillä.
  • Yski nenäliinaan tai hihaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?