Kevättalven viimeinen rallikisa Vesilahdessa

Lempäälässä asuva Eero Nahkala sijoittui kilpailussa neljänneksi. Kuva: Jarno Saari

Leutojen talvikelien jo vallitessa ralliharrastajille oli eteläisessä Suomessa vielä tarjolla yksi kisatapahtuma, jonka toteutumisesta sai kiittää pientä mutta sitäkin aktiivisempaa joukkoa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kilpailu piti järjestää helmikuun alussa, josta se siirrettiin maaliskuulle. Koronarajoitteet sotkivat edelleen suunnitelmia, jonka vuoksi kilpailu ajettiin viime sunnuntaina siten, että yleisöllä ei ollut pääsyä tapahtuma-alueelle.

 

Vesilahden Koskenkylän läheisyydestä kilpailijat lähtivät 9,1-kilometriselle metsätielle, joka rata ajettiin kahteen kertaan. Tulokset määräytyivät kahden ajokerran yhteisaikojen perusteella.

Kilpailijoille oli tarjolla reilunkokoinen varikkoalue, josta kaikille oli varattu pellolta oma alue huoltopaikkaa varten. Koronarajoituksia noudatettiin ennakkosuunnitelmien mukaisesti.

 

Kilpailijaletkan kokeneimmasta päästä oleva Jari Lamminsivu lähti ensimmäisenä taipaleelle. Takavuosien Suomen mestari ajoi siihen malliin, että muut kilpailijat eivät päässeet kärkiaikaa uhkaamaan. Hämeenkyrössä asuva Lamminsivu oli toisellakin ajokierroksella nopein, joten voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Muut palkintosijat kirjattiin Mika Lemmetin ja Saku Vierimaan nimiin. Molemmat ratinvääntäjät ovat myös urallaan voittaneet rallisprintissä mestaruuksia.

 

Lempäälään hiljattain muuttanut Eero Nahkala nosti huomattavasti osakkeitaan toisella ajokerralla, jolloin hän kellotti toiseksi nopeimman ajan. Yhteisajoissa Mitsubishi-kuski nousi kisan neljänneksi vain 2,2 sekunnin päähän Vierimaasta.

Avauskierroksella Nahkalan autokunnan kypäräpuhelimet pettivät, joten toiselle ajokerralle päätettiin lisätä yritystä ja vauhtia.

– Kerran ajolinja karkasi pehmeälle sohjolumelle, josta suistuin hetkeksi tieltä. Koivun kylkeäkin vähän hipaistiin, mutta selvisin tilanteesta säikähdyksellä, Nahkala huokaisi.

– Pyöränkulmat menivät vähän sekaisin, ja aivan lopussa vielä kone sammui hitaaseen risteykseen jarrutuksessa. Neljäs sija sadan kilpailijan joukossa oli lopulta hieno tulos, Nahkala päätti.

 

Teksti: Jarno Saari

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?