AstraZenecan käyttö keskeytettiin väliaikaisesti Lempäälässä ja Vesilahdessa

 Kuva: Kuvituskuva

Lempäälä ja Vesilahti ovat keskeyttäneet AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti.

THL päätti perjantaina 19. maaliskuuta keskeyttää AstraZenecan koronavirusrokotteen antamisen Suomessa epäiltyjen haittavaikutusten selvittämisen ajaksi.

Kyse on kuluvan viikon mittaisesta tilapäisestä keskeytyksestä. Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti.

 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan Suomessa ilmoitettiin kaksi aivolaskimotukosta 4–10 päivää AstraZenecan koronarokotteen saamisen jälkeen. Molemmilla sairastuneilla henkilöillä on verisuonitukokseen liittyviä lääketieteellisiä riskitekijöitä ja potilaiden tutkimukset ovat yhä kesken.

Tilanne arvioidaan kuluvan viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29. maaliskuuta. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan.

 

Lempäälän terveyspalvelut on ollut yhteydessä AstraZenecan rokotteelle varanneisiin ajan perumiseksi. Jo varatut yli 75-vuotiaiden rokotukset pistetään suunnitelman mukaisesti Pfizer-BioNTechin rokotteella.

Vesilahdessa suunniteltuja AstraZenecan rokotuksia ei ollut viikolle 12.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?