Tiedätkö, kuka henkilö on kuvassa? – Vanhoille lasinegatiiveille etsitään omistajaa

Tälle ja kuudelle muulle negatiiville haetaan omistajaa. Värit ovat lasinegatiivissa käänteiset. Kuva: Katariina Rannaste

 

Tältä kuva näyttää, jos se kehitettäisiin. Värit on tietokoneella muutettu. Onko kuvassa Virtanen Vesilahdesta? Kuva: Katariina Rannaste

Mies katsoo kohti kameraa, yllään hänellä on napitettu takki ja pussihousut.

Värit ovat kuvassa käänteiset; vaaleat kohdat ovat tummia ja tummat vaaleita, sillä kyse on valokuvan valmistukseen käytetystä negatiivista.

Erityisen negatiivista tekee se, että se on lasinen. Lasinegatiiveja käytettiin yleisesti ainakin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa ennen filmin keksimistä.

 

Kukahan kuvan henkilö on? Sen lempääläinen Tuula Petäkoski-Hult haluaisi tietää.

Petäkoski-Hultilla on seitsemän lasinegatiivia, jotka eivät ole hänen sukunsa peruja, vaan ne ovat aikoinaan tulleet heille huutokaupasta.

– Muistaakseni isäni sai ne huutokaupan yhteydessä 70-luvulla Vesilahdessa. Olin itse tuolloin teini-ikäinen.

– Löysin negatiivit taannoin siivouksen yhteydessä ja antaisin ne mielelläni takaisin, jos vaikka kuvassa olevan henkilön sukulaisia löytyisi, Tuula Petäkoski-Hult sanoo.

 

Negatiivit ovat vanhassa valokuvausliikkeen kääreessä, jonka kansisivulle on kirjoitettu Virtanen ja kuvankehityksen ja -jäljennöksen hinta sekä sisäsivulle Vesilahti. Takana on Gevaert Roll-Film -mainos.

Petäkoski-Hult arvelee, että kuvan henkilö voisi olla autoilija tai autonkuljettaja. Miehen hattu vaikuttaa sotilaan kenttälakilta, mutta autonkuljettajaa puoltaa muu asu sekä se, että muutamassa negatiivissa on 30- tai 40-luvun korimallia oleva auto.

 

Jos sinulla on tietoa tai vihjeitä kuvaan liittyen, yhteyttä voi ottaa Tuula Petäkoski-Hultiin (tuula.petakoski-hult@lempaala.fi).

 

Negatiivit ovat vanhassa valokuvausliikkeen kääreessä. Kuva: Katariina Rannaste

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?