AVI ei määrää liikuntatiloja suljettaviksi – Pandemiaohjausryhmä oli tiistaina sulun kannalla

Aluehallintovirasto ei määrää liikuntatiloja suljettaviksi toistaiseksi.  Kuva: LVS-arkisto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) ei anna määräystä julkisten ja yksityisten urheilutilojen sulkemisesta. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esitti tiistaina, että kaikki liikuntatilat suljettaisiin tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan.

Aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona, ettei se anna määräystä toistaiseksi, mutta tilanteen muuttumiseen on kuitenkin syytä varautua.

– Lisääntynyt muuntovirusten osuus voi kuitenkin nopeasti muuttaa tautitilannetta ja uusien rajoitusten tarve on arvioitava uudelleen, mikäli tilanne kehittyy huonompaan suuntaan, aluehallintovirasto lausui.

– Kaikki alueen asukkaat voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että tilanne saadaan haltuun nykyisillä toimenpiteillä, se korostaa.

 

Aluehallintovirasto perustelee päätöstään muun muassa sillä, että tällä hetkellä ei ole nähtävissä riskiä sairaala- ja tehohoidon tarpeen merkittävästä lisääntymisestä, joka on yksi 58 g -päätöksen kriteereistä.

– Näin ollen päätöksen tekemiselle asetetut edellytykset eivät täyty. Tartuntatautilaki edellyttää lisäksi, että päätöksen tulee olla välttämätön, eikä muita toimenpiteitä voida pitää riittävinä, se toteaa.

Pirkanmaan alueella on aluehallintoviraston mukaan otettu kattavasti ja ennakoivasti käyttöön kansallisen hybridistrategian mahdollistamat suositukset ja rajoitukset, ja tartunnanjäljitys kykenee edelleen kontaktoimaan tartunnan saaneet ja altistuneet nopeasti.

 

Lue myös:

Liikuntatilojen sulku: Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää kaikkien liikuntatilojen sulkemista – Yläkoulut palaavat lähiopetukseen huhtikuussa

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?