Maskipakko myös Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen

Maskipakko tuli pääsiäisen jälkeen voimaan myös Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen. 

Kaikkien yli 12-vuotiaiden seutuliikenteen matkustajien on käytettävä kasvomaskia 6. huhtikuuta alkaen. Tampereen kaupunkiseudun Nysse-liikenteessä maskipakko on jo käytössä.

Asiasta linjasi Pirkanmaan ELY-keskus 1. huhtikuuta. Se perustelee seutuliikenteen maskipakkoa muun muassa sillä, että matkustusaika seutuliikenteessä usein on lähiliikennettä pidempi, ja maskin tai kasvosuojaimen käyttö voi alentaa koronaviruksen tartuntariskiä huomattavasti, jos mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

 

Maskipakko ei koske niitä matkustajia, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle.

Jokainen seutuliikenteen asiakas on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Linja-autonkuljettajat voivat ohjeistaa matkustajia, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu maskien käytön valvonta. Maskittomuus ei ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

 

Lue myös:

Maskipakko Nyssen busseihin maanantaista 15.3. alkaen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?