Lempäälässä rokotetaan nyt yli 70-vuotiaita, Vesilahti käynnistää 65–69 -vuotiaiden rokotukset

Koronarokotukset etenevät Lempäälässä ja Vesilahdessa. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälässä rokotetaan tällä hetkellä yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään 1 kuuluvia kuntalaisia. Vesilahti käynnistää perjantaina 65–69 -vuotiaiden rokotukset.

 

Lempäälässä rokotuksia annetaan Himmin ruokasalissa ja Ideaparkissa, missä rokotukset aloitettiin tiistaina 7. huhtikuuta.

– Tavoitteena on saada yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään 1 kuuluvat rokotettua tämän ja ensi viikon aikana. Kun nämä ryhmät on saatu rokotettua, siirrymme riskiryhmän 2 rokottamiseen. Tämä tapahtuu jo ensi viikolla, jos saamme tilaamamme rokotteet, apulaisylilääkäri Taina Hellsten Lempäälän terveyskeskuksesta kertoo.

– Ilmoitamme kunnan internetsivuilla ajanvarauksen laajentumisesta riskiryhmään 2 heti kun saamme varmuuden rokotteiden saatavuudesta. Jos saamme suurempia määriä AstraZenecan rokotetta, meillä on mahdollisuus aloittaa 65–69 -vuotiaiden ikäperusteiset rokotuksen jo lähiviikkoina, Hellsten kertoo.

Tällä viikolla Lempäälässä rokotetaan Taina Hellstenin mukaan ainoastaan Pfizerin rokotteella. Ensi viikolle on tilattu sekä Pfizerin että AstraZenecan rokotteita. AstraZenecalla rokotetaan yli 65-vuotiaita THL:n ohjeistus huomioiden.

 

Vesilahdessa rokotukset etenevät tasaista tahtia, kertoo Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi.

– Tällä viikolla saadaan rokotettua 1. annoksella vielä jäljellä olevat yli 70-vuotiaat. Mikäli joku yli 70-vuotias kuntalainen ei siis vielä ole saanut kutsua rokotukseen, voi ajan varaamiseksi soittaa rokotusneuvontapuhelimeen, Kivijärvi kehottaa.

– Riskiryhmän 1 rokotuksia päästään myös jatkamaan pienissä määrin. Lisäksi perjantaina 9. huhtikuuta saamme käynnistettyä 65–69 -vuotiaiden rokotuksia. Rokotusajan voi varata kuka tahansa tuohon ikäryhmään kuuluva, riskiryhmästä riippumatta, hän kertoo.

Ensi viikolla Vesilahdessa toteutetaan tammikuussa 1. annoksen saaneiden henkilöiden tehosterokotuksia.

– Todennäköisesti viikon 16 myötä riskiryhmän 2 rokotuksia päästään jatkamaan laajemmin, mutta nyt käyttöön saatava AstraZenecan rokote on hyväksytty vain yli 65-vuotiaille, joten joudumme odottamaan seuraavia rokote-eriä ennen toiminnan jatkamista, Jaakko Kivijärvi kertoo.

Lue myös:

Lempäälässä koronarokotteen on saanut hieman yli 3 000 henkilöä, Vesilahdessa reilut 800

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?