Pirkan Opiston taidekoulujen haku käynnissä huhtikuun

Opiston taidekouluissa Nokialla, Pirkkalassa, Lempäälässä ja Vesilahdessa lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella pitkäjänteisesti musiikkia, kuvataidetta, tanssia, teatteria ja mediataidetta. Kuva: Niina Manninen

Pirkan opiston taidekoulujen haku lukuvuodelle 2021–22 on käynnissä huhtikuun ajan.

Opiston taidekouluissa Nokialla, Pirkkalassa, Lempäälässä ja Vesilahdessa lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella pitkäjänteisesti musiikkia, kuvataidetta, tanssia, teatteria ja mediataidetta. Mediataiteessa pääsee hyödyntämään erilaisia, uusimpia sähköisiä työkaluja ja yhdistämään kuvaa, ääntä, valoa ja liikettä. Musiikkiopistossa opetellaan laulamista ja soittamista innostavassa ilmapiirissä. Kuvataidekoulussa saa toteuttaa luovuuttaan visuaalisin keinoin. Teatteri- ja Tanssikoulu kutsuvat esittävien taiteiden ja kehollisen itseilmaisun pariin.

 

Mediataidetta vuonna 2020 järjestetystä ”Veden kosketus” -spektaakkelista. Kuva: Pirkan Opisto

Kerran paikan saanut oppilas pysyy taidekoulun oppilaana opintopolkunsa loppuun saakka.

Taidekoulujen opetus on taiteen perusopetusta, joka perustuu lakiin. Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja vuosittain tasolta toiselle etenevää. Taiteen opiskelussa kehitetään ja syvennetään kullekin taiteen alalle ominaista osaamista sekä ilmaisun taitoja ja luodaan edellytykset itsenäiselle, elinikäiselle taiteen harrastamiselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?