Lempäälässä on käynnissä lasten lukemista edistävä projekti – 16 lapselle tukea ja lukukokemuksia vuosien ajan

Lukijaksi-projektissa lapsille tarjotaan säännöllisiä, positiivisia lukukokemuksia ja aikuisen lukijan mallia. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän kirjasto on saanut 18 000 euroa kehittämisavustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta Lukijaksi-projektiin.

Lukijaksi-projekti on Lempäälän kirjaston vetämä monivuotinen tehostetun lukemisen projekti, joka toteutetaan yhteistyössä varhaiskasvatuksen, esikoulun ja koulun kanssa.

Projektissa pyritään kodin ulkopuolella tapahtuvan, pitkäkestoisen tehostetun lukemisen avulla vahvistamaan lukutaidon kehittymistä. Projektin lukuryhmiin on valittu 16 lasta.

Lukuryhmiin valittujen lasten on tarkoitus tavata varhaiskasvatuksen lukuhetkien lisäksi viikoittain lukija, joka johdattaa heidät lukemisen maailmaan innostavalla tavalla ja tarjoaa vuosien mittaan varhaiskasvatuksesta kouluun siirtyvän, pysyvän ihmissuhteen, jonka seurassa kuunnellaan lukemista sekä leikitään ja puuhataan kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyen.

Lukutoiminnan on määrä alkaa vuonna 2021 ja se päättyy vuonna 2026: lapset ovat toiminnan alkaessa kolmivuotiaita ja toiminnan päättyessä he menevät 3. luokalle.

Aluehallintovirasto myönsi Lukijaksi-projektin käynnistämiseen 16 000 euroa valtionavustusta vuonna 2019.

 

Lue myös:

Arvid Lydecken -voittaja tutustui uuteen pääkirjastoon – Kirja, joka oli pakko kirjoittaa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?