Poliisi varoittaa WhatsApp-huijauksesta – Älä jaa 6-numeroista koodia muiden kanssa

WhatsApp-vahvistuskoodeja kalastellaan erilaisilla verukkeilla. Pyyntö oman WhatsApp-vahvistuskoodin antamisesta voi tulla olemassa olevan yhteystiedon kautta tai WhatsApp-palvelun tukena esiintyvältä henkilöltä.

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että useat henkilöt ovat ilmoittaneet poliisille tapauksista, joissa heidän oma Whatsapp-tilinsä on kaapattu.

Poliisin selvitysten perusteella WhatsApp-tili kaapataan siten, että tuttu yhteystieto pyytää asianomistajan toimittamaan kiireellisesti 6-numeroisen koodin, joka lähetetään asianomistajan puhelimeen.

Hyökkääjä tilaa samanaikaisesti vahvistautumiskoodin asianomistajan matkapuhelimeen.

Poliisin mukaan hyökkääjä käyttää vahvistautumiskoodia ottaakseen WhatsAppin käyttöön uudessa matkapuhelimessa. Asianomistajan WhatsAppilla puolestaan levitetään edellään kyseistä kalasteluviestiä.

– WhatsAppin tai muunkaan palvelun vahvistautumisviestejä tai kaksivaiheisen tunnistautumisen koodeja ei tule koskaan luovuttaa eteenpäin, poliisi muistuttaa.

Kyberturvallisuuskeskuksen muistilista: näin suojaudut WhatsApp-kalastelulta

  • Omaa vahvistuskoodia ei tule koskaan jakaa muiden kanssa. WhatsApp-palvelun virallinen tuki ei koskaan pyydä jakamaan vahvistuskoodia.
  • Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön WhatsAppissa.
  • Vaihda puhelinvastaajasi oletussalasana.

Yksityiset henkilöt, yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle niihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?