Pirkanmaan koronatartuntatilanne ei ole kohentunut – ”Kannustamme viettämään vappua pienessä ryhmässä”

Lempäälässä on todettu pandemian aikana, eli viime keväästä alkaen 194 koronatartuntaa, Vesilahdessa 24.

Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut viime viikkojen tasolla. Tilanne ei ole kohentunut ja sairaanhoitopiiri on edelleen leviämisvaiheessa.

Aluehallintovirasto päätti kymmenen henkilön kokoontumisrajoituksesta Pirkanmaalle toukokuun alusta 16.5. asti. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan kymmenen henkilön rajoitusta kuuden sijaan 1.–16.5. välisenä aikana.

– Olisi hienoa, että voisimme vielä ennen kesää saada tartunnat selvään laskuun. Aikuisten tulisi yhdessä ottaa vastuuta siitä, että vältämme turhia kohtaamisia. Kannustamme siksi aikuisia myös harrastamaan liikuntaa ulkona sisäliikunnan sijaan ja viettämään vappua pienessä ryhmässä, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina 27. huhtikuuta, että ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoittaa lajinomaista harjoittelua ilman turvavälejä ja ryhmäkokoja. Kilpailutoiminta ei ole edelleenkään mahdollista.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 194 tartuntaa. Niistä 73 prosentin eli 142:n lähde jäljitettiin.

Kolmasosa tartunnoista eli 66 tapausta syntyivät perheiden sisäisinä tartuntoina. Todetut lasten ja nuorten tartunnat tulivat yleisimmin perhepiiristä, ensin sairastuneelta aikuiselta.

Sukulaisia tai ystäviä tavattaessa tuli 24 tartuntaa. Työpaikkatartuntoja todettiin yhdeksän, kahdeksassa eri työpaikassa. Näistä yksi työpaikka on päiväkoti. Vapaa-ajan harrastuksista tuli viime viikolla 14 tartuntaa. Kaikki tartunnat ovat peräisin aikuisten jo tunnetuista sisäliikuntaryhmistä.

Yksityisistä juhlista saatiin viime viikolla seitsemän tartuntaa. Hoiva- tai hoitoyksiköissä asiakkaat saivat neljä tartuntaa. Kolmen lapsen tartunta tuli päiväkodista ja yhden alakoulusta. Ulkomailta tuli kaksi tartuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?