Puolet valtuutetuista mukana aloitteessa: ”Lempoisten Uimalan avantouintimahdollisuuksia parannettava”

Lempoisten uimalan talviuintisauna on koronatilanteen vuoksi suljettu. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanvaltuuston Perussuomalaisten valtuustoryhmä on jättänyt Kirsi Kallion ensimmäisenä allekirjoittaman valtuustoaloitteen Lempoisten Uimalan avantouintimahdollisuuksien parantamisesta. Aloitteen allekirjoitti 21 Lempäälän kunnanvaltuuston 43 kunnanvaltuutetusta.

Valtuustoaloitteen allekirjoittaneet esittävät, että avantouimareille tulisi mahdollisuus saada kulkuoikeus rakennukseen, jossa pääsee vaihtamaan vaatteet ja pääsisi vessaan. Lisäksi selvitettäisiin toimija, joka hoitaisi kahvilatoimintaa sekä saunavuoroja.

 

Avanto on ollut suositussa käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Avantouimarit joutuvat pakkasessa vaihtamaan vaatteet pihalla tai omassa autossa.

− Ensi talveksi olisi mahdollista parantaa avantouimarien uintimahdollisuuksia niin, että saisi avaimen tai kulkulätkän uimalarakennukseen, jotta pääsee vaihtamaan vaatteita sisätiloihin sekä käymään vessassa. Avaimen käyttöoikeus on käytössä mm. Hervannassa Suolijärvellä, aloitteessa sanotaan.

Aloitteessa esitetään, että kunnassa selvitetään uimalarakennuksen kulkulätkien tai avainten käyttöoikeuksien antamista maksua vastaan. Lisäksi pitää selvittää seuran, yhdistyksen tai yrityksen mahdollisuutta ottaa hoitaakseen viikkosaunan ylläpito avantouimareille ja voisiko sama toimija kehittää kahvilatoimintaa läpi vuoden.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?