Kirjastot avautuvat jälleen Lempäälässä ja Vesilahdessa – Alle 20-vuotiaat voivat harrastaa ulkona ilman ryhmäkokorajoitusta

Museot ja kirjastot voivat avata ja alle 20-vuotiaat voivat ulkona harrastaa lajinomaisesti ilman ryhmäkokorajoitusta.

Pirkanmaan koronatilanne on kehittynyt myönteisesti, joten virallisessa luokituksessa palataan leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Täten kirjastot ja museot voidaan avata hygieniaohjeita noudattaen, linjasi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä 4. toukokuuta.

Samalla pandemiaohjausryhmä päätti, että vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat tällä viikolla aloittaa lajinmukaisen harjoittelun ulkoliikunnassa ilman ryhmäkokorajoitusta.

Jos tilanne jatkuu suotuisana, ensi viikolla pandemiaohjausryhmä tarkastelee aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

 

Lempäälän kirjastot aukeavat 9. toukokuuta. Vesilahden kirjaston lehtienlukusali avautuu 10. toukokuuta asiakkaille rajoitetuin asiakaspaikoin. Asiakaskoneilla ja lehtienlukusalissa voi asioida 15 minuutin ajan. Edelleen suositellaan vain pikaista asiointia kirjastossa.

– Kaikkien tulee huolehtia turvaväleistä, maskinkäytöstä, hyvästä käsihygieniasta sekä asioinnista kirjastossa vain terveenä, Vesilahden kirjasto muistuttaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?