Lähes viidesosa Lempäälän kunnanvaltuutetuista vaihtuu

Lempäälän kunnanvaltuuston keskustalainen puheenjohtaja Juha Kuisma ja seitsemän muuta kunnanvaltuutettua eivät enää ole ehdokkaina kuntavaaleissa 2021. Kuva: Anne Kuisma

Lempäälän kunnanvaltuuston 43 jäsenestä kahdeksan ei ole ehdolla kuntavaaleissa. Jo ennen vaaleja on siten selvää, että valtuustossa vaihtuu ilman valtuustosta putoamisiakin lähes 20 prosenttia eli melkein noin joka viides valtuutettu.

Kokoomuksen 13-jäsenisestä valtuustoryhmästä jatkokaudelle eivät hae Päivi Söderström, Kristian Lella eikä Mikko Blomqvist.

Sosiaalidemokraattien kaikki yhdeksän valtuutettua ovat ehdokkaina kuntavaaleissa.

Seitsemän henkilön Keskustan valtuustoryhmästä sivuun jää kaksi kokenutta poliitikkoa: kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kuisma ja Markku K. E. Mikkola.

Vihreiden viiden henkilön valtuustoryhmästä jatkopaikkaa eivät hae Pauliina Alenius, Nanna Nieminen eikä Hanna Virtanen.

Vasemmistoliiton kaikki kolme valtuutettua ovat ehdokkaina, samoin Perussuomalaisten. Kristittyjen kolmen hengen valtuustoryhmästä jatkopaikkaa hakevat kaikki, naimisiin mennyt Katja Korpela nyt nimellä Katja Strömberg.

 

Lempäälässä eniten ehdokkaita kuntavaaleihin asettivat puolueista Kokoomus, 47 ja SDP, 41. Kokoomuksella on 34 mies- ja 13 naisehdokasta, demareilla miehiä on 21 ja naisia 20.

Seuraavaksi pisimmät ehdokaslistat asettivat Perussuomalaiset, 28 − miehiä ehdokkaista on 20, naisia kahdeksan – ja Keskusta, jolla on 26 ehdokasta, 15 miestä ja 11 naista.

Kristillisillä on 20 ehdokasta, seitsemän miestä ja 13 naista. Vihreiden listalla on 15 nimeä, viisi miestä ja 10 naista ja Vasemmistoliiton listalla 12, neljä miestä ja kahdeksan naista.

Uudeksi ryhmäksi Lempäälän kunnanvaltuustoon mielii Liberaalit, jolla on vaaleissa yksi ehdokas: Mikko Lehto.

Yhteensä kuntavaaleissa on Lempäälässä 190 ehdokasta. Heistä miehiä on 107 ja naisia 83.

 

Lempäälän kuntavaalien ehdokaslistaluonnos:

Kansallinen Kokoomus: Ahveninen Pasi suuhygienisti (AMK), Aspila Riina ammatillinen opettaja, tradenomi, Hakala Heikki toimitusjohtaja, Hemminki Hannele koulutussihteeri, Hirviniemi Pauliina palvelupäällikkö, MBA, Huhtala Pasi turvallisuuskoordinaattori, Hytönen Erkki KM, TM, Hämäläinen Totti oikeusnotaari, konsultti, Joutila Pertti yrittäjä, Kaarineva Konsta ohjelmistokonsultti, Kalliomäki Johanna DI, ammatillinen opettaja, Kallonen Hannu hallitusammattilainen, Kivelä Mikko yrittäjä, Kotiranta Jouni lentokonehuoltoupseeri erikoisasiantuntija, Kurki Mirva kauppias, Lehtiö Tarja sosionomi, Lepola Asko yrittäjä, Lilja Raili kiinteistönvälittäjä LKV, HM, Lindholm Henri sairaanhoitaja (AMK), Loukiainen Pasi sairaanhoitaja, toimitusjohtaja, Lundán Johanna yrittäjä, CEO, Länsipuro Harri innovaatiopalvelupäällikkö, Montonen Harri FM, yrittäjä, Mäkinen Petri toimitusjohtaja, Nieminen Markku agronomi, yrittäjä, Nykänen Pasi viestintä- ja järjestösuunnittelija, Ojakoski Asko rovasti, HM, Paananen Ismo toimitusjohtaja, yrittäjä, Palokangas Juho yrittäjä, Papinsaari Vesa yrittäjä, Pelkonen Sirkku yrittäjä, Perälä Antti opettaja, rehtori, Pohjoismäki Juho metsäpalveluyrittäjä, puuntuottaja, Saarinen Vesa yrittäjä, rakennusinsinööri, Seppälä Jani yrittäjä, Seppälä Villepekka yrittäjä, Seppänen Tuija fysioterapeutti, eläkeläinen, Strömsholm Sari yrittäjä, Sundström Marja KTM, eläkeläinen, Suojanen Jukka kehityspäällikkö, DI, Syväjärvi Timo DI, eläkeläinen, Talasrinne Jarmo leipomonjohtaja, Talvilaine Timo yrittäjä ,Toikka Tuula maatilan emäntä, pursesikouluttaja, Toivonen Jyrki insinööri, Tolonen Kari järjestöneuvos  ja Träskbäck Jocka yrittäjä.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue: al-Zeiadi Fatimah asioimistulkki, Eskola Essi kas. yo, luokanopettaja, Haapajoki Henri yrittäjä, kokki, Haapasalmi Anita projektityöntekijä, Havukainen Heikki palomestari, sairaanhoitaja, Herala Arto rakennusmestari, Kairimo Hanna sairaanhoitaja (AMK), bioanalyytikko (AMK), Kankkunen Kari logistiikkakoordinaattori, Kauppinen Pekka yrittäjä, Kesälahti Marika osastovastaava, Kiehelä Silja fil. kand., työhönvalmentaja, Kivinen Reijo eläkeläinen, Koiranen Topi varhaiskasvatuksen opettaja, Koivisto Lauri taksinkuljettaja, Koivuluoma Mikko DI, linja-autonkuljettaja, Kuikka Eeva FM, väitöskirjatutkija, Kunnas Jorma eläkeläinen, Kärenlampi Kirsi taloushallinnon asiantuntija, Lakanen Jari työnjohtaja, Mäkinen Teemu eläkeläinen, Ojala Carita sairaanhoitaja (AMK), Pernu Minna sairaanhoitaja (AMK), Petäkoski-Hult Tuula fil. toht., fysioterapeutti, Päivänen Maria YTM, palvelujohtaja, Ropponen Sampo myyntipäällikkö, Ruotsila Eero toimitila-asiantuntija, DI, Saukkoriipi Aleksi hallintotieteiden maisteri, Seipiharju Sini tarjoilija, Selin Niina KM, luokanopettaja, Seppälä Jukka konduktööri evp., Stenlund-Taulasto Jonna sairaanhoitaja (AMK), Suomela Janina lähihoitaja, Suomela Mikko asentaja, Suoniemi Päivi palveluneuvoja, Tenhunen Sari-Ulrika koulunkäynninohjaaja, Tiensuu Hannu FM, apulaisrehtori evp., Valakoski Kari eläkeläine,n Vanhatalo Milla FM, kielten opettaja, Venesmäki Ville opiskelija, Virtanen Kari työnjohtaja, eläkeläinen ja Vuorma Maria omavalmentaja, media-alan freelancer.

Suomen Keskusta: Harmainen Erica maatalouslomittaja, Hatakka Elina perhetyöntekijä, sosionomi (AMK), Hämäläinen-Ylikahri Maikki sosiaalineuvos, Järvi Mikko yrittäjä, Karhila Risto-Matti opiskelija, Kuisma Tapio maa- ja metsätalousyrittäjä, Kärki Mikko maanviljelijä evp., Lahtinen Jarkko palomies-ensihoitaja, Lehtomäki Erkki lääkäri, Liuha Tuukka monitoimiyrittäjä, tradenomi, Lohilahti Merja kanttori, kouluttaja, Mäkinen Ilkka kirjastohistorian dosentti, Niemi Marianne laskentapäällikkö, DI, Rajamäki Minna yrittäjä, Ruuna Hanne varusmies, Salonpää Hannu toimittaja, Sannamo Hanna yrittäjä, sosionomi (ylempi AMK), Seraya-Rautaneva Valeria yliopisto-opettaja, Suomela Janne rakennusmies, Tapio Maaret jalostusneuvoja, erityisohjaaja, Tappura Mikko metsätalousteknikko, yrittäjä, Tikkanen Juha luokanopettaja, Tukiainen Jyrki kiinteistöpäällikkö, Viljanen Pekka yrittäjä, Yli-Hietanen Tomi opiskelija ja Österberg Pauliina hallintotieteiden kandidaatti, sosionomi.

Vihreä liitto: Backlund-Palander Birgit esiopettaja, eläkeläinen, Huhtala Anita YTM, lastenvalvoja, Hämäläinen Ville päätoimittaja, väitöskirjatutkija, Kanervo Juho musiikin maisteri, linja- autonkuljettaja, Keisala-Kaseja Kaisu toiminnanjohtaja, yrittäjä, Kivelä Katri kuvataiteilija, opettaja, Lainekallio Helvi sosionomi, koodari, Lempinen Sami FM, ohjelmistoyrittäjä, Löfman Katja luonto-ohjaaja, yrittäjä, Nevalainen Anu yhteisöpedagogi (ylempi AMK), Mika Nummela opettaja, Siuko Viivi DI, tutkija, Taubert Tero matematiikan lehtori, Wesslin Tiina YTM, viestintäasiantuntija ja Virolainen Vilma parturi-kampaaja, opiskelija.

Vasemmistoliitto: Aho-Kemppainen Jenni lastenhoitaja, Floman Riku eläkeläinen, Kosola Satu palveluneuvoja, sosionomi, Lakkala Maarit myyjä, Lakkala Raine autonkuljettaja, Lehikoinen Hannele suunnitteluavustaja, Linnusmäki Tuula tanssitaiteilija, mielisairaanhoitaja, Rask Virva-Mari koneenasentaja, Rossi Tarja perushoitaja, Rossi Timo myyntipäällikkö, työtön, Salminen Esa myyjä ja Söderholm Nina kirjanpitäjä.

Perussuomalaiset: Alakoski Heidi elementtisaumaaja, Hack Jorma logistiikkatyöntekijä, eläkeläinen, Helminen Pekka varastotyöntekijä, Holli Vesa rakennuslasittaja, yrittäjä, Huhdanpää Markku myyntiedustaja, Joensuu Pasi autonkuljettaj,a Kallio Kirsi diplomi-insinööri, projektisihteeri, Kallio Sirkka-Liisa eläkeläinen, Kallio Toni mittakirvesmies, pääluottamusmies, Kiiveri Antti sairaanhoitaja, työ- ja elinkeinopalveluiden asiantuntija, Kiiveri Elina luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri, Kivikko Hannu yrittäjä, koulutettu hieroja, Kuisla Johanna talouspäällikkö, seuratoimija, Laine Pertti sähköurakoitsija, eläkeläinen, Lepola Satu asiakasvastaava, luottamusmies, Majuri Markku koneenhoitaja, Myllyniemi Niko yrittäjä, Niemi Veijo kansanedustaja, Perämäki Kai taksiautoilija, yrittäjä, Pesonen Kalle yrittäjä, Rajamäki Juha myyntipäällikkö, Ranua Marko talonrakentaja, Ruottunen Esko opettaja, insinööri (ylempi AMK), Saikkonen Jani yrittäjä, Salmela Katja lähihoitaja, Viitanen Mikko kirvesmies, Voutilainen Maiju yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja Wallenius Ari yrittäjä.

Suomen Kristillisdemokraatit: (KD) Airosto Jorma offset-painaja, Hakamo Outi bioanalyytikko (AMK), Halkola Eija insinööri, seuratoimija, Hietakangas Virpi KTM, talousasiantuntija, Hietala-Rasku Petra palveluneuvoja, yhdistysaktiivi, Katajisto Arja psykiatrinen sairaanhoitaja, eläkeläinen, Korkatti Mika yrittäjä, BBA, Laitinen Isto MBA, operations controller, Laitinen Sirpa sairaanhoitaja (AMK), terapeutti, Leino Elizabeth myyjä, Lipsanen Tuomo palveluesimies, Nalli Anne KM, erityisopettaja, Niemelä Kylli HM, yrittäjä, Nurmela Piia filosofian maisteri, sijaisäiti, Rautkivi Jouko lennonjohtaja, eläkeläinen, Räisänen Laura lastenlääkäri, Strömberg Katja sosionomi, omaishoitaja, Vallius-Heikkilä Satu sosionomi, yrittäjä, Varhi Hannu talouskoordinaattori, sijaisvanhempi ja Viitanen Timo FM, eläkeläinen.

Liberaalipuolue: Lehto Mikko key account owner.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?