Pandemiaohjausryhmä: Yksityistilaisuuteen voi osallistua 50 henkilöä – Aikuisten ryhmäharrastukset on mahdollista käynnistää ulkona 50 henkilön ryhmissä

Yksityisetkin tilaisuudet tulee järjestää turvallisuusohjeita noudattaen, pandemiaohjausryhmä muistuttaa.

Yksityisissä tilaisuuksissa voi olla tästedes 50 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeita noudattamalla, linjasi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiistaina 11. toukokuuta. Yleisötilaisuuksiin on tulossa niin ikään aluehallintovirastolta väljempi kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloihin.

Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen parempaan suuntaan.

– Yksityisetkin tilaisuudet tulee järjestää turvallisuusohjeita noudattaen, etenkin, jos joukossa on vielä rokottamattomia henkilöitä. Kahden metrin turvavälin noudattaminen on tärkeää muistaa edelleen myös työpaikoilla, joissa etätyötä ei voi tehdä, pandemiaohjausryhmä tähdentää.

 

Pandemiaohjausryhmän mukaan aikuisten ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista käynnistää ulkona turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella. Uimahallit ja maauimala voidaan avata eläkkeellä oleville. Asiakasmäärä tulee sopeuttaa niin, että turvavälit voidaan säilyttää myös pesu- ja pukuhuonetiloissa.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjetta muilta osin noudatetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?