Aikuisten joukkuelajit ulkona ovat nyt mahdollisia – 36 prosenttia pirkanmaalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotuksen

Ensi viikolla pandemiaohjausryhmä tarkastelee, voidaanko aikuisten harrastustoimintaa sisätiloissa vapauttaa rajoituksista.

Aikuisten joukkuelajeja voi ulkona harrastaa väljemmin, eikä esimerkiksi joukkuepeleissä tarvitse noudattaa turvavälejä. Myös turnaukset ovat mahdollisia. Näin linjasi alueellinen pandemiaohjausryhmä tiistaina 18. toukokuuta.

Ensi viikolla tarkastellaan laajemmin aikuisten harrastustoimintaa sisätiloissa, mutta sisäharrastustoiminnan vapauttaminen edellyttää pääsemistä perustasolle. Pirkanmaan alue on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

 

Uimahalleissa on mahdollista käynnistää vauvauinnit ja lasten uimakoulut.

Kansalais- ja työväenopistojen kesäkurssit ovat mahdollisia kesäkuussa, jos epidemiatilanne jatkuu suotuisana.

Koulujen juhlatilaisuuksia ja nuorisotilojen kesätoimintaa käsitellään niin ikään ensi viikolla.

 

Koronatilanne on kehittynyt Pirkanmaalla edelleen myönteiseen suuntaan. Pirkanmaalaisista 36 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotuksen.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 67 uutta tartuntaa. Se on 17 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tartunnoista pystyttiin selvittämään 56 tartunnan lähde.

Kaikkiaan 26 tartuntaa voidaan luokitella perheiden sisäisiksi tartunnoiksi. Ystävien ja tuttavien tapaamisista tuli kahdeksan tartuntaa. Viideltä eri työpaikalta kertyi kahdeksan tartuntaa. Kolmesta eri alakoulusta saatiin neljä tartuntaa ja päiväkodissa todettiin yksi tartunta. Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaksi tartuntaa. Ulkomailta tuli viime viikolla kuusi tartuntaa.

Pandemiaohjausryhmä muistutti työikäisille, että Suomessa on valtakunnallinen etätyösuositus. Se on voimassa kesäkuun loppuun asti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?