Käkisalmelaiset pyytävät suomalaisilta apua: ”Vedotkaa patriarkka Kirilliin ja kertokaa Viipurin piispa Ignatijin harjoittamasta vääryydestä” – Käkisalmen podvorin igumeni Fotij ja veljestö on uhattu häätää

Käkisalmella oleva Valamon luostarin podvori (sivuluostari) on kokenut kolmen viime vuosikymmenen aina täydellisen muutoksen. Laatokan Valamon jälleenrakentajiin kuulunut isä Fotij aloitti sivuluostarin kunnianpalautuksen ja kunnostamisen vuonna 1991. Lujan ja määrätietoisen työn tuloksena koko kaupunkiluostarin alue kukoistaa, vuonna 1894 valmistunut Kaikkien Pyhien kirkko on palautettu loistoonsa, hautausmaa on siivottu ja kaunistettu sekä alueelle on noussut suuri Kristuksen syntymän kirkko ja veljestön keljasto. Sydämensä ortodoksiselle kirkolle antanut ja itseänsä säästämättä podvorin hyväksi toiminutta igumeni Fotijia odottaa tyly ”Venäjän ortodoksisen kirkon kiitos”. Viipurin ja Käkisalmen piispa Ignatij on häätämässä kylmästi isä Fotijin ja 7-jäsenisen veljestön heille rakkaasta Jumalan puutarhasta.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.