Pirkanmaa siirtyy koronatilanteessa perustasolle – Aikuisten sisäliikuntaharrastuksia koskevat rajoitukset poistuivat, maski- ja etätyösuositus edelleen voimassa

Pirkanmaan koronatilanne ei enää ole kiihtymisvaiheessa, vaan luokittelussa on päästy perustasolle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on edelleen helpottunut ja alue on siirtynyt luokittelussa perustasolle, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä.

Pandemiaohjausryhmä poisti tiistaina 8. kesäkuuta suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista. Aikuisten lajinmukainen harjoittelu ja kontaktilajit ovat nyt sallittuja myös sisätiloissa.

Sekä maskisuositus että etätyösuositus ovat edelleen voimassa.

 

Myös tartuntatautilain kohtaa 58c on edelleen noudatettava. Sen mukaan yksityisten ja julkisten palvelujen asiakkaille ja tapahtumien osallistujille on annettava esimerkiksi toimintaohjeet mm. riittävistä etäisyyksistä ja käsien puhdistamisesta. Myös pintoja on edelleen tehostetusti puhdistettava.

Perustasolle siirryttäessä aluehallintovirasto ottaa kantaa kokoontumisrajoituksiin.

 

– Korona ei ole ohi, mutta yhteistuumin on pystytty vähentämään tartuntoja. Erityisesti kouluissa opettajat ja oppilaat onnistuivat pitämään tartunnat vähissä koko kevään ajan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Pandemiaohjausryhmä tähdentää perustasolla pysymisessä koronarokotteen merkitystä. Nykyisellä tasolla pysyminen edellyttää ykkös- ja kakkosrokotteen ottamista ja hygieniaohjeiden noudattamista.

 

THL:n tilastot ajan tasalle

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 55 tartuntaa, ja niistä saatiin selville 42:n tartuntalähde.

Perheiden sisäisiä tartuntoja oli 20. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa. Kuusi tartuntaa saatiin ystävien ja sukulaisten tapaamisesta ja kolme tartuntaa kolmelta eri työpaikalta. Vapaa-ajan harrastuksesta saatiin kolme tartuntaa aikuisten sisäliikunnasta. Yksi tartunta todettiin ravintolasta. Lisäksi oli yksi muu tapaus.

Tietojärjestelmien välisen häiriön vuoksi THL:n tilastoihin on Pirkanmaalle kirjautunut Fimlabin muiden sairaanhoitopiirien tartuntoja. Vika on nyt korjattu ja THL:n ylläpitämä tartuntatautirekisteri saadaan ajan tasalle keskiviikkona. THL:n ja Taysin tilastointitavassa on myös pieniä kotikunnista ja tilastointiviiveistä johtuvia eroja.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?