Vesilahdessa koronarokotusten ikäraja laskee kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin

Vesilahti ottaa koronarokotuksissa aimo harppauksen: nyt rokotusajan voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet.

Vesilahdessa koronarokotusten ikärajaa lasketaan kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin.

Lisäksi rokotusajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat henkilöt.

 

Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi kertoo, että ikärajan laskuun vaikuttaa rokotteiden kohtuullinen saatavuus ja Vesilahden ikäryhmien suhteellisen pieni koko.

– Rokotteita saadaan kohtuullisia määriä ja vaikuttaisi siltä, että 1. annosten jakamista päästään jatkamaan myös heinäkuussa, vaikka hetken aikaa tilanne näyttikin maahan saapuvien rokotemäärien perusteella siltä, että joudumme keskittymään vain tehosteiden antamiseen. Ikäryhmät ovat Vesilahden väestöpohja huomioiden kohtuullisen pieniä, joten eteneminen tapahtuu tässä kohtaa rokotusrupeamaa hieman nopeammin kuin monissa kunnissa. Rokotteita ei sinänsä saada yhtään sen enempää väestöpohjaan nähden kuin muissakaan kunnissa, hän sanoo.

– Hieman ikärajan laskemiseen vaikuttaa myös se, että rokotusaikojen menekki on ollut hieman aiempaa maltillisempaa. Pyrimme nyt tavoittamaan laajemman kohderyhmän, jotta sana rokotuksista saadaan vielä paremmin kiertämään ja rokotuskattavuus siten nousemaan yhtä korkealle tasolle kuin iäkkäämmissäkin kuntalaisryhmissä, Jaakko Kivijärvi sanoo.

– Kaiken kaikkiaan Vesilahdessa rokotushalukkuus on ollut hienolla tasolla ja tietysti tavoitteena olisi saman linjan jatkuminen joka ikäryhmässä, hän toteaa.

 

Jaakko Kivijärvi muistuttaa, että rokotteen ottaminen on edelleen keskeinen osa pitkäaikaista epidemian torjuntaa ja tartuntaketjujen katkaisua.

– Vaikka tartuntojen määrät ovat olleet laskussa, ei epidemia ole ohi ja virusta liikkuu Pirkanmaankin alueella edelleen varsin runsaasti.

 

Rokotusaikoja voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://ajanvaraus.vesilahti.mediatri.fi/ .

Mikäli verkkoajanvaraus ei toimi, voi ongelmatilanteissa olla yhteydessä koronaneuvontapuhelimeen 050 4477 706, numero palvelee arkipäivisin ma–pe kello 9–15

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?