Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti juhannuksen aikana – Myös yleistä järjestystä valvotaan: ”Olemme varautuneet kiireisiin päiviin”

Poliisi valvoo juhannusliikennettä tehostetusti.

Juhannuksen aikaan liikenteessä on normaalia enemmän liikkujia. Poliisi valvoo tehostetusti juhannusliikennettä 24.-27. kesäkuuta eri tieosuuksilla.

– Valvomme meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki.

Valvontaa tehdään tieliikenteen lisäksi juhannuksena myös vesillä. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä.

 

Liikenneonnettomuuksista on tänä vuonna menehtynyt Sisä-Suomen alueella 13 henkilöä, viime vuonna samaan aikaan menehtyneitä oli 9 henkilöä.

– Kenenkään ei pidä tarttua rattiin päihteiden vaikutuksen alaisena eikä mennä päihtyneen kuljettajan kyytiin. Mikäli havaitset päihtyneen henkilön liikenteessä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen, kehottaa Näkki.

Poliisi muistuttaa, että pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Useampana peräkkäisenä päivänä käytetty alkoholi saattaa vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja välttämättä tiedosta omaa tilaansa. Tapauskohtaisesti promilleja voi olla veressä vielä paljonkin.

Poliisi valvoo juhannuksen aikaan normaalisti myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko poliisilaitoksen alueella sekä maaseudulla että taajamissa.

– Juhannus on poliisille kiireistä aikaa myös kaupungeissa ja taajamissa. Lämmin sää useimmiten myös lisää poliisin tehtävämääriä. Olemme varautuneet kiireisiin päiviin koko Sisä-Suomen alueella, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?