Karatea pääsee koko kesän ajan kokeilemaan ilmaiseksi Myllyrannassa

Kimmo Salonen ja Saana Seppälä näyttivät mallia, miten karatepotkuja tehdään kauniissa kesäsäässä. Seppälä tähtää ylemmän vihreän vyön kokeisiin, ruskean vyön karateka Salonen toimii Shotokan-karateseuran yhtenä ohjaajana.

– Tänne voi tulla kuka tahansa, eikä kenellekään maksa mitään, kertoo Tommi Altonen Lempäälän Shotokan karate-seuran kesätreeneistä, jotka järjestetään tiistaisin ja torstaisin Myllyrannassa aina elokuulle asti.

– Tämä on täysin vapaata, että jos joskus ei pääse, niin tulee sitten taas seuraavalla kerralla. Sen mukaan miten itselle sopii.

Karateseuran kesätreeneissä tehdään lihaskuntoharjoittelua, jumppaa ja karatenomaisia liikkeitä sillä periaatteella, että sellaisetkin pysyvät hyvin mukana, jotka eivät ole koskaan karatea harrastaneet.

Ennen juhannusta järjestettyihin torstaiharjoituksiin olikin saapunut mukavasti ihmisiä huolimatta helteisestä säästä.

– Koronan vuoksi sali on ollut suljettuna vuoden ajan ja harrastajat toivoivat, että nyt kesällä järjestettäisiin treenejä pitkän tauon jälkeen. Onneksi koronatilanne on nyt helpottanut sillä tavalla, että sisäharjoittelut voisi aloittaa vaikka heti, Altonen sanoo.

– Kesätreenit pidetäänkin kovalla sateella sisätiloissa Piippokeskuksessa. Ajankohtaiset tiedot löytyvät aina seuran facebook-sivuilta.

Jos koronatilanne ei merkittävästi huonone, karaten peruskurssi pyörähtää Piippo-keskuksessa käyntiin ensi syyskuussa. Peruskurssi on aina ollut täynnä ja seura toivoo, että näin tulee olemaan myös tulevana syksynä.

Seuralle korona aiheutti huomattavasti päänvaivaa. Jäsenmaksut jäivät saamatta, kun harjoituksia ei pystytty järjestämään. Kunta antoi kahdesta ensimmäisestä kuusta salimaksuista alennusta, sen jälkeen seura on koko ajan maksanut vuokrasta täyttä hintaa, vaikka tuloja ei ole ollut.

– Vuokran lisäksi olemme maksaneet jäsenmaksut Suomen Karateliitolle ja JKA:lle. On tämä ollut pienelle seuralle hankala juttu, Altonen miettii.

– Nuorillehan me kuitenkin teemme tässä täysin vapaaehtoisesti liikuntaa. Kukaan meistä ohjaajista ei saa tästä minkäänlaista palkkaa, kaikki pyörii vapaaehtoisten voimin.

Seuran rahastonhoitaja Matliisa Lehtinen on kiitollinen siitä, että kunnan seuralle määräämä salivuokra on kuitenkin ollut hyvin edullinen. Muussa tapauksessa kuluneesta vuodesta selviäminen olisi saattanut käydä mahdottomaksi.

Kunta on tapahtuneesta pahoillaan ja lupaa selvittää asiaa.

Lempäälän Shotokan-karate on järjestänyt aktiivisesti leirejä ja koulutusta myös valtakunnallisella tasolla. Opettajina on ollut lajin huippuja ja seuran jäsenet myös kilpailevat ja tuomaroivat kisoja ahkerasti.

Seuran edustama Shotokan karate -tyylisuuntaus on maailman levinnein.

Mustan vyön karateka Tommi Altonen toivottaa kaikki kiinnostuneet mukaan Shotokan karate-seuran kesäharjoituksiin Myllyrannassa.  – Treeneissä on helppo pysyä mukana, vaikka ei olisi karatea koskaan harrastanutkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?