Kesä vilkastuttaa jäteasemat ja -pisteet – Liity myös mökillä jätehuoltoon

Kuormurikaksikko Repe & Romu ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet. Kaksikko kiertää syyskuussa Lempäälässä ja Vesilahdella.

Kesä on vilkasta aikaa jätehuollossa. Monen paikkakunnan väkimäärä kasvaa ja mökeillä puuhastellessa myös jätettä syntyy. Jäteasemia ja jätepisteitä käytetään ahkerasti. Jätepisteiden tyhjennyksiä lisätään kesäaikaan ja pisteitä myös siivotaan normaalia tiheämmin.

Remonttijätteet, huonekalut ja muut isot jätteet tulee viedä jäteasemalle. Lempäälän jäteasema sijaitsee osoitteessa Moisiolammentie 23 ja Vesilahden osoitteessa Mäntytie 1.

Monet jätteet, kuten metalliromut, kodin vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet, otetaan jäteasemilla maksutta vastaan. Puu- ja sekajätteestä sekä kyllästetystä puusta menee maksu.

Jäteasemien lisäksi myös kuormurikaksikko Repe & Romu ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet. Kaksikko kiertää syyskuussa Lempäälässä ja Vesilahdella.

Jäteasemien aukioloajat ja Repe & Romu -aikataulun löydät Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta tai Roskakalenterista.

Jätehuolto on kiinteistökohtainen palvelu, joten myös mökillä pitää olla jätehuolto järjestettynä. Jätteitä ei voi kuljettaa kaupunkiin.

Mökillä jätehuoltoon liitytään vuosimaksuasiakkaaksi, jolloin käytössä on aluejätepisteverkosto. Myös oma jäteastia tai naapureiden yhteinen astia on hyvä vaihtoehto, jos tie kestää jäteauton. Tämä vaihtoehto tulee usein myös edullisemmaksi. Jätehuoltoon liitytään ottamalla yhteyttä Pirkanmaan Jätehuoltoon.

Aluejätepisteet ovat tarkoitettu ainoastaan vuosimaksuasiakkaiden päivittäisille jätteille eli sekajätepusseille. Sekajätteistä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella. Remonttijätteet, huonekalut, puutavara, metalliromut ja sähkölaitteet eivät kuulu jätepisteille, niiden oikea osoite on jäteasema.

Lempäälässä ja Vesilahdella sako- ja umpikaivolietteiden tyhjennykset tilataan Pirkanmaan Jätehuollosta.

Saostussäiliöiden ja pienpuhdistamojen lietteet on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa.  Pelkkiä harmaavesilietteitä sisältävät säiliöt tulee tyhjentää vähintään kolmen vuoden välein. Säännöllisellä tyhjennyksellä varmistetaan jätevesijärjestelmän asianmukainen toimivuus ja pitkä käyttöikä.

Lietekaivot kannattaa laittaa säännölliseen tyhjennykseen, silloin hinta on edullisin. Lisätietoa ja hinnat: www.pjhoy.fi/liete

Muistathan myös huolehtia esteettömästä pääsystä kaivolle ja kaivon merkitsemisestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?