Nyt saa rokottaa 12–15-vuotiaita – Lempäälässä aloitetaan koronarokotukset opiskelijaterveydenhuollossa viikolla 33

Valtioneuvoston aiemman asetusten mukaan koronarokotteita on aiemmin ollut mahdollista antaa yli 16-vuotiaille sekä niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin. Nyt asetusta muutettiin, ja nuorimman ikäryhmän rokottamisen voi aloittaa.

Koronarokotteita tarjotaan jatkossa 12–15-vuotiaille. Hallitus muutti torstaina 5. elokuuta vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Asetusmuutos tulee voimaan 9. elokuuta 2021. Lempäälässä aloitetaan opiskelijaterveydenhuollossa koronarokotukset viikolla 33 Virta-kampuksella.

Kaikilla Tredun ja Lempäälän lukion oppilailla on mahdollisuus hakeutua rokotukseen kotipaikkakunnasta riippumatta. Rokotukset toteutetaan koulupäivän aikana. Kunta ilmoittaa viikolla 32 rokoteajanvarauksen käytännön toteutuksesta.

Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. Molemmat ovat mRNA-rokotteita.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

 

Lue myös:

12–15-vuotiaiden rokottaminen on laitettu tauolle Vesilahdessa – ikäryhmän rokotusten aloittamisessa oli lääkärin mukaan kyse inhimillisestä sekaannuksesta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?