Vesilahdessa avataan jälleen koronarokotusajanvaraus 12 vuotta täyttäneille

Valtioneuvoston aiemman asetusten mukaan koronarokotteita on aiemmin ollut mahdollista antaa yli 16-vuotiaille sekä niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin. Nyt asetusta muutettiin, ja nuorimpien ikäryhmien rokottamisen voi aloittaa.

12—15-vuotiaiden koronarokotuksia jatketaan jälleen 9. elokuuta alkaen Vesilahdessa. Rokotusajan voivat varata kaikki viimeistään rokotuspäivänä 12 vuotta täyttävät henkilöt.

Rokotevalmisteena on käytössä Pfizer-Biontechin Comirnaty, joka on hyväksytty käytettäväksi kaikilla vähintään 12-vuotiailla. Rokotusajan vuoksi voi olla pois koulun opetuksesta.

 

Alaikäinen voi päättää itse koronarokotteen ottamisesta, mikäli terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus.

 

Tehosterokote annetaan tämänhetkisen valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti täsmälleen 12 viikkoa myöhemmin samana viikonpäivänä ja kellonaikana. Tehosteaikaa siirretään vain painavin perustein tai esimerkiksi äkillisen sairastumisen vuoksi.

 

Lue lisää:

Nyt saa rokottaa 12–15-vuotiaita – Lempäälässä aloitetaan koronarokotukset opiskelijaterveydenhuollossa viikolla 33

12–15-vuotiaiden rokottaminen on laitettu tauolle Vesilahdessa – ikäryhmän rokotusten aloittamisessa oli lääkärin mukaan kyse inhimillisestä sekaannuksesta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?