Vesijohtoverkostoon pääsi maaperästä likaista vettä Vesilahdessa – veden keittosuositus tiistaihin asti

Juomavesi on keitettävä Länsi-Narvassa.

Vesilahdessa tapahtui perjantaina 3. syyskuuta putkirikko, kun kaivinkone kaivoi noin klo 12.30 vesihuolto-osuuskunnan vesijohdon poikki Latomaantiellä.

Vesijohtoverkostoon pääsi maaperästä likaista vettä. Sen vuoksi kaikki juoma- ja ruokavesi on Länsi-Narvan osuuskunnan alueella keitettävä.

Vettä on keitettävä vähintään viisi minuuttia, kiehauttaminen esimerkiksi vedenkeittimellä ei riitä.

Keittokehotus koskee vain Länsi-Narvan vesihuolto-osuuskunnan aluetta. Muualla Vesilahdessa vettä voi käyttää normaalisti.

 

Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti, kun välttää veden joutumista suuhun, silmiin ja haavoihin.

Astianpesukonetta voi käyttää kuumimmalla ohjelmalla ja astioiden pitää kuivua täysin ennen käyttöä.

Puhdasta juomavettä voi hakea omaan astiaan osoitteesta Koskenkyläntie 525 (Kosken Voima) tai vesipostista Väärästenlahdentien ja Kipparintien risteyksestä.

 

Veden keittokehotus on voimassa ainakin tiistaihin 7. syyskuuta kello 14.00 saakka, jolloin saadaan vesinäytteiden tulokset.

Likaantunutta vesijohtoverkostoa huuhdellaan parhaillaan. Myöhemmin verkostoa voidaan tarvittaessa mahdollisesti desinfioida kloorilla. Mikäli klooraus toteutetaan, tiedotetaan siitä erikseen.

Näytteiden tuloksista ja keittokehotuksen mahdollisesta purkamisesta tiedotetaan mm. Ympäristöterveys Pirtevan internet-sivuilla: https://pirteva.pirkkala.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?