Koronatartuntojen määrä on ryöpsähtänyt Lempäälässä – ”Toivomme, että nuoret aikuiset kävisivät ottamassa rokotteen”

Koronatapausten määrä on ryöpsähtänyt jälleen muutamassa viikossa. Lempäälässä on todettu keväästä 2020 alkaen kaikkiaan 372 koronavirustartunta.

Koronavirustartuntojen määrä on noussut Lempäälässä muutamassa viikossa yli 30 tapauksella.

Kun elokuun loppupuolella viikolla 34 oli yhteensä 339 varmistettua tartuntaa pandemian ajalta, on perjantaihin 10. syyskuuta mennessä koronatapauksia todettu 372.

Viimeisimmät tartuntatapaukset ovat torstailta, kun Lempoisten koulun esi-6 -luokilla todettiin koronavirustartuntoja kahdessa opetusryhmässä.

 

Lempäälän kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen kertoo, että koronaluvuissa näkyy koulujen alku ja rajoitusten lieventyminen.

– Ihmiset kohtaavat ja liikkuvat aiempaa enemmän, joten virustartuntoja tulee. Samoin viruksen deltavariantti vaikuttaa tilanteeseen. Deltavariantin myötä jatkotartuntoja tulee helpommin, Suuronen toteaa.

– Oleellista on nyt, että rokotekattavuutta saadaan paremmaksi. Toivomme, että etenkin nuoret aikuiset kävisivät ottamassa rokotteen, hän vetoaa.

Lempäälässä ikäryhmät 40-vuotiaista ylöspäin on rokotettu yli 80-prosenttisesti.

Alhaisin rokotekattavuus Lempäälässä on 20–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Heistä vain 60,9 prosenttia on ottanut syyskuun 10. päivään mennessä ensimmäisen rokotteen.

 

Lue myös:

”Virus näyttää nyt sairastuttavan niitä henkilöitä, jotka ovat rokottamattomia” – Rokotusten merkitys kasvaa entisestään

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?