Vuoden Lempo on Lempäälän Werstas

Lempäälän Werstas – Lembois Werkstad ry:n puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult kertoi verstaan vaiheista.

Lempäälän Werstas-Lembois Werkstad ry:n Moottoripaja-jaosto aloitti syksyllä 2020 pajatoiminnan Lempäälän Funkkis-Essolla. Yhdistyspohjaisesti toimiva Moottoripaja on avoinna kaksi kertaa viikossa, tiistai- ja torstai-iltaisin. Pajalla on mahdollisuus huoltaa ja korjata nuorten omia kulkupelejä sekä rakentaa yhteisiä projekteja. Pajan toiminta on suunnattu 13–20-vuotiaille nuorille.

Vuoden Lempo-työryhmä arvosti moottoripajan toimintaa ja Lempäälän Werstas-Lembois Werkstad ry:n panostusta erityisesti nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi Lempäälässä.

Työryhmä halusi nostaa hyväksi esimerkiksi toimijan, jonka tavoitteena on omalla toiminnallaan edistää nuorten hyvinvointia ja osallisuutta.

Työryhmä oli yksimielinen päättäessään valinnasta, joten tänä vuonna ei valinnan tukena käytetty neuvoa-antavaa yleisöäänestystä.

– Valinta oli tänä vuonna todella helppo ja työryhmä oli valinnasta täysin yksimielinen. Moottoripajan valinnalla haluamme kannustaa yhteisöjä ja järjestöjä jaksamaan vielä hetken ja toivomme, että pian pääsemme normaalimpaan arkeen. Siksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on hyvä huomioida yhdistyksiä, painottaa Lempo-työryhmän puheenjohtajana toimiva kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Lempäälän Werstas-Lembois Werkstad ry:n puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult sanoi, että moottoripajan selkärankana ovat veljekset Jokke ja Mikko Suomela.

Ilman heidän vapaaehtoisuuttaan toiminta ei olisi voinut toteutua. Vapaaehtoisia tarvitsemme myös lisää, jos aukiolopäiviä halutaan enemmän. Vapaaehtoisia voisi tulla myös keittiön puolelle. Ehkä voisimme perustaa keittiö- tai kokkauspajan. Nuorilta ja vanhemmilta tulevat ehdotukset ovat tervetulleita.

Petäkoski-Hultin mukaan toiminta ei olisi ollut mahdollista nykyisellä tasolla ilman taloudellisia ja materiaalisia tukia.

– Yhteistyö eri yritysten ja toimijoiden kanssa on ollut välttämätöntä ja palkitsevaaTästä kaikille tukijoille iso kiitos. Sponsoreita ja taloudellisia tukijoita tarvitsemme jatkossakin.