Vapaaehtoisia tarvitaan

Vuoden Lemmoksi on valittu moottoripajaa 13−20-vuotiaille nuorille pyörittävä yhdistys Lempäälän Werstas – Lembois Werkstad.

Valinnan ilman kansanäänestystä tehnyt työryhmä oli tällä kertaa harvinaisen yksimielinen päätöksessään. Se arvosti toimintaa nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden hyväksi.

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja kulminoituu erityisesti kahteen veljekseen, Jokke ja Mikko Suomelaan. Ilman heidän vapaaehtoisuuttaan toiminta ei voisi toteutua.

Vapaaehtoisia mielekkääseen nuorisotyöhön tarvitaan jatkossa mielellään lisääkin, mikäli toimintaa aiotaan ylläpitää ja laajentaa nykyisestä.

 

Valtakunnallista vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja sitä seuraavaa viikkoa 3.−10. lokakuuta vanhustenviikkona.

Lempäälän kunnan vanhuspalvelut ottaa varaslähdön tapahtumaan jo maanantaina 27. syyskuuta.  Lionsklubi tarjoaa vanhuspalvelun asiakkaille kahvit ja konjakit, ja paljolti vapaaehtoisten voimin heidät kuljetetaan kanttorinpuistoon, jossa Lempäälän Mieskuoro esiintyy vanhuksille.

Myös vanhusten tueksi ja kanssakulkijoiksi tarvitaan lisää vapaaehtoisia. Keväällä 2022 alkaviin koulutuksiin voi ilmoittautua ja niistä tiedustella Lempäälän kunnan palvelupäällikkö Annikki Lepolalta ja liikunnanohjaaja Paula Elorannalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?