Muistiviikko on kaikkien viikko

Aivoterveydellä tarkoitetaan aivojen hyvinvointia ja se koskettaa jokaista, ei ainoastaan muistisairauteen sairastuneita.

Aivoterveydestä huolehtiminen on elinikäinen prosessi. Aivojen hyvinvointia voidaan tukea terveillä elämäntavoilla. Monipuolinen, terveellinen ravinto, päihteettömyys ja liikunta ovat avainasemassa, unohtamatta aivojen sopivaa haastamista erilaisin keinoin. Myös riittävästä levosta huolehtimalla sekä stressin välttämisellä aivot voivat paremmin.

 

Valtakunnallista muistiviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 38. eli 20.-26.9.2021. Muistiviikolla on tarjolla kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia etäluentoja sekä monenlaista muuta ohjelmaa paikkakunnittain. Muistiviikkoa ajatellaan usein vain muistisairaiden ja heidän läheistensä teemaviikoksi, mutta mielenkiintoista ja tärkeää ohjelmaa on tarjolla kaikille, jotka haluavat pitää kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistaan huolta. Muistiviikon tarkoitus on lisätä ihmisten muistitietoutta sekä kannustaa muistiystävällisiin tekoihin.

Pirkanmaan Muistiyhdistys järjestää Tampereella Maailman Alzheimer-päivänä 21. syyskuuta kello gerontologian professori Jenni Kulmala luennoi aiheesta ”Aivoterveyden ylläpito – elämänmittainen matka”. Luento tarjoaa tietoa siitä, millä keinoin aivoterveyttä voidaan ylläpitää läpi elämän. Samalla luennolla ääneen pääsee myös kokemusasiantuntija Seppo Kjellberg pitäen puheenvuoron muistisairaudesta omasta näkökulmastaan. Keskiviikkona 22. syyskuuta muistiasumisen kehittäjä Hillervo Pohjavirta luennoi siitä, mitä muistisairaat toivovat asumiselta? Lisäksi luennolla perehdytään muistisairaan identiteettiä tukevaan hoivaan. Luentoihin voi osallistua myös etäyhteyksin.

Lempäälässä toimii muistikuntoutusryhmä ja musiikki- ja runokahvila MuRu. Vesilahdella toimii muistikahvila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?