Etätyösuositus päättyy lokakuussa, teattereihin ja konsertteihin voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä – Lempäälässä tartunnat lisääntyneet 25:llä tapauksella

Maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla.

Koronatilanne on Pirkanmaalla kehittynyt myönteisesti ja sairaanhoitopiirin alue siirtyy leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotti asiasta tiistaina 21. syyskuuta.

Sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla hiukan vähentynyt, mutta vakavia tautitapauksia esiintyy edelleen. Eniten sairaalahoitoa ovat elo-syyskuussa tarvinneet rokottamattomat 40–59-vuotiaat.

83,6 prosenttia pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista on nyt ottanut ensimmäisen koronarokotteen. Toisen rokotteen on saanut 63,6 prosenttia yli 12-vuotiaista.

 

Pandemiaohjausryhmä suosittelee, että etätyösuosituksen päättyessä työpaikoilla sovellettaisiin lokakuun alusta alkaen hybridimallia. Työpaikalla lähityössä olisi vain esimerkiksi puolet työntekijöistä kerrallaan, jos se työn luonteen vuoksi on mahdollista.

Lokakuun alusta THL:n riskiluokituksen mukaisissa matalan riskin yleisötapahtumissa, kuten teatterissa ja konserteissa, joissa on omat paikat, voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä. Esimerkiksi naulakoilla ja ravintolapalveluissa tulee kuitenkin välttää ruuhkien syntymistä.

Maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla edelleen.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 185 koronatartuntaa. Lempäälässä tartunnat ovat lisääntyneet vajaassa kahdessa viikossa 25:llä tapauksella.

Lempäälässä on tiistaihin 21. syyskuuta mennessä todettu 397 tartuntaa keväästä 2020 lukien. Vesilahdessa on 34 varmistettua tapausta pandemian ajalta.

 

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viime viikon ajalta 91 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus testatuista on viime viikon ajalta 2,6 prosenttia.

Testausta on nyt suunnattu kohderyhmälle, jolla on aiempaa todennäköisemmin positiivinen tulos. Näytemäärät ovat vähentyneet noin kolmanneksella edellisviikosta.

– Ilmaantuvuusluvut eivät ole enää vertailukelpoisia aikaan, jolloin kaikki oireiset ohjattiin matalalla kynnyksellä testiin. Ilmaantuvuuslukuja voidaan kuitenkin käyttää esimerkiksi eri alueiden vertailuun, koska maassa on lähes yhteneväiset testauskäytännöt, sanoo ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?