AVI: Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet

Viimeiset rajoitukset ovat päättyneet 30.9.2021. Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset.

Epidemiatilanne on helpottanut rokotuskattavuuden nousun myötä koko maassa, eivätkä kokoontumisrajoitukset ole välttämättömiä enää millään alueella Suomessa.

Viimeiset kokoontumisrajoitukset kohdistuivat Uudellemaalle ja päättyivät eilen 30.9.2021.

Tämä on ensimmäinen kerta maaliskuun 2020 jälkeen, kun millään alueella Suomessa ei ole voimassa aluehallintoviraston määräämiä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia.

Aluehallintovirastot tekivät ensimmäiset tartuntatautilain mukaiset päätökset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta 13.3.2020.

Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta.

 

Pandemian aikana alueellinen epidemiatilanne on vaihdellut merkittävästi, mikä on heijastunut myös eri aluehallintovirastojen tekemien rajoituspäätösten määrään ja sisältöön.

Koska koronatilanne on ollut eri puolilla Suomea erilainen ja sairaanhoitopiirejä ja maakuntia on aluehallintovirastojen toimialueilla eri määrä, aluehallintovirastojen tekemien rajoituspäätösten määrät ovat erilaisia. Eniten tartuntatautilain mukaisia koronaan liittyviä päätöksiä on tehnyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Aluehallintovirastot ovat tehneet omassa toimivallassaan olevat rajoituspäätökset tartuntatautilain mukaisesti alueellisten tilannearvioiden, toimenpidesuositusten ja itsenäisen harkintansa perusteella. Päätöksenteossa on huomioitu myös hallituksen linjaukset ja sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnallinen ohjaus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?