LVS esittää: Naisten 1-sarja Lempo-Volley – WoVo Akatemia ennakkohaastattelu

Lempo palaa kotisaliin ja saa vieraita Rovaniemeltä asti – avausvoitto haussa

Naisten 1-sarjassa Lempo-Volley on saanut tiukan alkukauden jälkeen vapaan viikonlopun ja palaa nyt sarjapelien pariin. Sunnuntaina on kauden toinen kotipeli ja vastustaja tulee kauimmalta 1-sarjan paikkakunnalta eli Rovaniemeltä: Woman Volley Akatemia, eli seuran liigajoukkueen farmiryhmä.

Lempo ei laiskotellut viime viikonloppunakaan, vaan pelasi A-tyttöjen SM-sarjaa lähes koko joukkueellaan Hakkarissa. Tulos oli kolme voittoa kolmesta pelistä erin 2–0.

 

Turnaus teki hyvää monella tapaa: peliaikaa saatiin jaettua laajalti ja kokemuksia voittamisesta saatiin taas. Alkukausi 1-sarjassa on ollut voitoton, joten itseluottamuspiikki tekee varmasti hyvää.

– Oltiin pelien lopuissa se kovempi joukkue, joka ei jäätynyt 20 pisteen kohdalla. Siinä näki sen kovuuden, mitä 1-sarjassa ollaan alkukaudesta saatu, vaikka siellä ei lopuissa ole vielä oltu voittavia, A-tyttöjen päävalmentaja ja 1-sarjan apuvalmentaja Ilari Jokinen kertoi.

 

Lempo on ennen viikonloppua pudonnut 1-sarjan viimeiseksi, kun viisi peliä eivät ole avanneet pistetiliä. Muut joukkueet ovat jo avanneet piste- ja voittotilinsä. Helsingin PuMa ja WoVo ovat lähimpänä kahdessa pisteessä.

– Oishan se voitto kiva saada, varsinkin kotona, Lempon keskitorjuja Veera Hussa toteaa.

– Alkupeleissä on ollut tosi kovat vastustajat. WoVoa vastaan pitäisi olla vähän enemmän mahkuja.

 

Jos kauden ennakkoarvioita miettii, Lempo ja WoVo ovat hyvin tasaväkiset ryhmät. Molemmat ovat sarjanousijoita ja nuoria joukkueita. WoVo oli viime kaudella oman 2-sarjalohkonsa ykkönen, kuten Lempokin etelämmässä.

WoVon nuoruudesta kertoo, että kaikki pelaajat ovat lisenssilistalla nuorten kilpapassilla, eli ovat vielä juniori-ikäisiä. Tosin Lempollakin juniori-ikäisiä pelaajia on suurin osa.

WoVo saanee peliin niitä nuoria lupauksia, jotka ovat farmilistalla, sillä liigajoukkueella ei ole peliä sunnuntaina. WoVo Akatemia pelaa lauantaina Iskua vastaan, joten kokoonpanosta voi vetää johtopäätöksiä jo silloin.

Pitkänmatkalaiset ovat pelanneet vasta kaksi sarjapeliä, ja etelään suuntaavat vieraspelireissut ovatkin käytännössä aina vierastuplia. Tuleva vierasreissu on kauden ensimmäinen pitkä matka, joten nuori WoVo pääsee opettelemaan samaa matkustamista kuin Lempo pari viikkoa sitten vieraskiertueellaan. Tosin Rovaniemellä pelatessa pelimatkat on hieman pidempiä olleet jo junioreissa verrattuna Pirkanmaahan.

 

Alkukauden peleistä WoVo on summannut voiton Ettasta 3–2 ja tappion Kuortaneelle 1–3. Alkukauden tehokkain on ollut Miia Maria Mäkikyrö 25 pisteellään.

Lempon pisteykkönen puolestaan on ollut yleispelaaja Annika Saari 56 pisteellään. A-tyttöjen peleissä tuli ikävä loukkaantuminen, kun Tessa Francke loukkasi jalkaansa.

Lempon edelliset pelit olivat vierastupla Juju ja Riemu, joista ei tullut erävoittoja kotiin. Lempo esitti kauden parastaan viime kotipelissä Kiistoa vastaan, joten kotisaliin palaaminen antaa varmasti energiabuustin lempolaisille.

– Saatiin avauspeliin mukava määrä yleisöä (100), se oli positiivinen yllätys. Katsomosta lähti kivasti ääntä, toivottavasti saadaan seuraavaankin peliin samanlainen, Veera Hussa toivoo.

 

Teksti: Antti Raunio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?