LVS esittää: naisten 1-sarja PuMa – Lempo ennakkohaastattelu

Lempo-Volleyn naiset ovat sarjassa sijalla 12. Kuva: Taisto Niukkanen

Lempon naiset urakoivat A-tyttöjen turnauksen ja 1-sarjan vieraspelin marraskuun alkuun

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkueen laaja rinki pääsee koetukseen, kun joukkueella on edessä kahden vierasreissun viikonloppu.

Lauantaina 6.11. Lempon A-tytöt matkaavat Somerolle Lounais-Suomen A-pooliturnaukseen. Joukkue koostuu 1-sarjajoukkueen juniori-ikäisistä pelaajista. Lauantaina vastaan tulevat Someron Pallo, Maskun Kataja ja Oriveden Ponnistus.

Edessä on kolme kovaa peliä ennen sunnuntaina jatkuvaa 1-sarjaa, kun Lempo pelaa 7.11. Helsingissä PuMaa vastaan.

– Kyllähän se A-tyttöjen turnaus vähän vaikuttaa, kun se pelataan päivää ennen. Mutta onneksi ollaan laajalla ringillä liikkeellä, Lempon 1-sarjan päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

A-tytöissä päävalmentajan rooli on Ilari Jokisella, ja Huurne on apuvalmentaja, 1-sarjassa toisin päin.

 

Sunnuntaina Lempolla on yksi alkukauden tärkeimmistä peleistä, sillä etukäteen PuMa on päävastustajia. Sen toteaa myös Huurne.

– Uusi vastustaja sarjapeleissä ja todellakin niitä meidän päävastustajia. Pelattiin Salossa tiukka ja tasainen peli heitä vastaan.

Joukkueet kohtasivat Salon harjoitusturnauksessa elokuun lopulla. Silloin Lempo voitti 2–0, mutta erät päättyivät kahden ja kolmen pisteen eroilla.

Lempo on sarjassa sijalla 12, alla on yksi voitto seitsemästä pelistä. Viime sunnuntaina LP Viesti Akatemia oli parempi erin 3–1.

PuMa on sijalla yhdeksän, myös heidän edellinen peli oli 1–3-tappio LP Viesti Akatemialle. Pumalla on neljä pistettä kahdella 3–2-voitolla Kuortaneesta ja Jymy-Volley Akatemiasta. Helsinkiläiset ovat pinnan Lempon edellä, joten tiukassa alakastissa on siis yhdellä voitolla mahdollisuus nousta useampi sija.

 

PuMaa valmentaa Dejan Subotic. Ryhmän ykkösase on hakkuri Oona Laurell, joka on 75 pisteellään koko sarjan pistepörssissä toisena. Heti hänen perässään kolmantena on Lempon 74 pisteen Annika Saari.

– Heillä on todella hyvä hakkuri. Passipeli on hieman kysymysmerkki, ymmärtääkseni Sofia Lehto on Hämeenlinnan liigaryhmän matkassa ja meitä vastaan treenipelissä pelannut Elina Lind siirtyi Helsinki Volleyn liigajoukkueeseen, Huurne kertoo.

Lempolta viime peleissä on noussut esiin Sofia Ikonen, joka on kerännyt isot hyökkäyspisteet. Alkukauden vaivat ovat jääneet taakse ja Ikonen lähestyy huippuvirettään.

– Kun vaivat on saatu pois ja olin parit treenit pois, niin ehkä sieltä löytyi se vire, Ikonen kertoo.

Mitkä ovat ratkaisun paikat Helsingissä?

– Meidän oma tasainen peli, ettei tulisi notkahduksia. Kun pelataan hyvällä fiiliksellä ja pää kestää, kaikilta likoilta löytyy kyllä tarpeeksi taitoa, Ikonen sanoo.

 

Lue myös:

Salon liigarutiini oli liikaa Lempottarille

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?