Pirkanmaalle esitetään kokoontumisrajoituksia – ”Alamme olla lähellä kuluneen kesän pandemiahuippua”

Koronatartuntoja oli viime viikon aikana noin sata enemmän kuin edellisviikolla.

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin korkean riskin yleisötilaisuuksiin.

Tartuntatautilain 58 pykälän mukaisesti tehtävä rajoitusesitys tarkoittaisi toteutuessaan, että korkean riskin tilaisuuksia ilman nimettyä istumispaikkaa voisi järjestää vain koronapassin avulla, pandemiaohjausryhmä tiedottaa.

 

Koronapassin käyttö olisi vaihtoehto rajoitusten noudattamiselle samalla tavoin kuin valtioneuvoston Pirkanmaalle asettamissa ravintolarajoituksissa. Valtioneuvoston uusien ravintolarajoitusten mukaan ravintolat voivat Pirkanmaalla olla auki kello yhteen ja alkoholin tarjoilu on lopetettava puoliltaöin.

– Nyt alamme olla aika lähellä kuluneen kesän pandemiahuippua. Joudumme siksi valmistelemaan rajoituksia myös korkean riskin tilaisuuksiin, toteaa johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Korkean riskin tapahtumia ovat sisätiloissa järjestettävät isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat kontaktilajit (ei lapset ja nuoret) ja yhteislaulutilaisuudet.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 572 uutta koronatapausta. Tartunnan lähde saatiin selville 62 prosentissa tapauksista.

Tartunnat ovat lisääntyneet kaikissa alle 60-vuotiaiden ikäryhmissä. Pirkanmaan tartuntojen kokonaisuus muodostuu pienistä ketjuista eri puolilla sairaanhoitopiiriä.

 

Kaksi rokoteannosta Pirkanmaalla on saanut nyt 80,8 prosenttia yli 12-vuotiaista. Rokottamattomilla on noin kymmenkertainen riski joutua sairaalahoitoon.

Rokottamattomien tehohoidon riski on liki 20-kertainen rokottamattomiin verrattuna.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?