Lempäälän läntisen laiturin rakennustyöt ovat valmistuneet – Nyt pidempienkin junien kaikki vaunut mahtuvat laiturialueelle

Valmistuneen matkustajalaituriremontin myötä pidempienkin junien vaunut mahtuvat laiturialueelle. Asemanseudun kehittäminen jatkuu yhä tulevaisuudessa. Kuva: Väylävirasto

Lempäälän rautatieaseman läntisen matkustajalaiturin rakennustyöt ovat valmistuneet.

Laiturin pidentämiseen tähdänneen hankkeen rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa. Pidennetty läntinen laituri otettiin junamatkustajien käyttöön syyskuun alussa.

Rakennustöillä on pyritty helpottamaan junamatkustamista ja liikkumista Lempäälän keskustassa sekä parantamaan esteettömyyttä.

Läntisen laiturin haasteena on ollut lyhyt pituus, minkä takia osa kaukojunista ei ole mahtunut kokonaan laituriin.

– Aiemmin matkustajien siirtyminen osasta kaukojunista laiturille on ollut mahdollista vain junien keskiosista. Jatkossa matkustajat voivat liikkua laiturin ja junien välillä koko junan pituudelta, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Mikko Heiskanen.

 

Läntiselle laiturille on tehty myös muita parannuksia. Laiturille on asennettu ohjaava laatoitus näkövammaisia varten. Junamatkustajia palvelevat myös uudet pysäkkikatokset ja pyöräparkit.

Myös VR on tyytyväinen Lempäälän rautatieaseman kehittämisestä.

– Pidennetty laituri sekä muut parannukset nostavat Lempäälän aseman palvelutasoa ja vaikuttavat siten positiivisesti matkustuskokemukseen. Pidempien kaukojunien kaikki vaunut mahtuvat laiturialueelle, ja tulevaisuudessa Lempäälässä voi pysähtyä myös entistä pidemmät lähijunat, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Asemanseudun kehittäminen jatkuu tulevaisuudessa, vaikka laiturityöt jo valmistuivat. Lempäälän keskustan kehittämiseen liittyvät hankkeet muokkaavat rautatieaseman ympäristöä vielä vuosien ajan.

Laiturihanke on oma kokonaisuutensa, mutta se nivoutuu läheisesti muihin Lempäälän kuntakeskuksen kehittämishankkeisiin.

– Läntisen laiturin parantaminen on oleellinen osa kuntakeskuksen kehittämisen kokonaisuutta ja antaa lähtölaukauksen keskustan länsipuolen kehittämiselle. Hanke parantaa esteetöntä liikkumista ja kaikkien liikennemuotojen matkaketjuja keskustassa, kertoo Lempäälän kuntakeskustan kehittämisestä vastaava hankejohtaja Lari Laakso.

Kunta rakentaa parhaillaan uusia bussipysäkkejä, jotka palvelevat rautatieaseman liityntäliikennettä. Länsipuolen pysäkki on jo valmistunut. Itäpuolen pysäkin arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

 

Lue myös:

Junalaiturin piikkaustyöt ovat venyneet – Yöaikainen meteli ollut ennakkovaroituksia hiljaisempaa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?