Tays vähentää kiireetöntä hoitoa Pirkanmaan vakavan koronatilanteen vuoksi – Lempäälässä 872 koronatartuntaa, Vesilahdessa 62

Tartuntamäärät ovat pysyneet Pirkanmaalla korkeina.

Rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Päivittäin sairaalaan tulee 4–5 uutta koronapotilasta, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa. Kuormitus on alkanut näkyä sekä vuodeosastoilla että tehohoidossa.

Tiistaina 7. joulukuuta Taysissa hoidossa oli 23 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa.

– Tilanteen vuoksi Tays joutuu vähentämään kiireetöntä hoitoa. Henkilöstöä ei ole samaan aikaan saatavissa sekä kiireettömään hoitoon että kasvavan koronapotilasmäärän hoitoon. Osastoille saadaan tilaa ja osaavaa henkilökuntaa vain muuta toimintaa vähentämällä, sanoo johtajaylilääkäri Juhani Sand.

 

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä.

Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä.

Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

 

Pandemiaohjausryhmä suosittelee niin ikään, että koulujen joulujuhlat pidetään luokissa. Maskit voidaan ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.-5.-luokalaisille, jos kunnan tartuntatilanne sitä edellyttää.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja.

– Musiikkitapahtumissa ja teattereissa maskeja käytetään hyvin mutta erityisesti urheilutapahtumissa olisi vielä petrattavaa. Toivomme, että voisimme tällä välttää tilanteen, jossa yleisötilaisuudet joudutaan kokonaan kieltämään, Sand toteaa.

 

Lempäälässä on 7. joulukuuta mennessä todettu 872 koronatartuntaa pandemian ajalta. Uusia tartuntoja todetaan tällä hetkellä runsaasti viikoittain. Tapausten määrä oli vielä 1. joulukuuta 718.

Vesilahdessa tartunnat ovat myös lisääntyneet; niitä on THL:n lukujen mukaan nyt yhteensä 62. Tartuntoja oli marraskuun lopussa 54.

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 1102 tartuntaa. Tartunnan lähde saatiin selville 66 prosentissa tartunnoista. Epidemia on pirkanmaalainen, sillä Pirkanmaan ulkopuolelta tuli prosentti ja ulkomailta niin ikään prosentti todetuista tartunnoista.

Kaksi rokoteannosta Pirkanmaalla on saanut 87,6 prosenttia, yhden annoksen 82,9 prosenttia ja kolme annosta 6,4 prosenttia yli 12-vuotiaista.

 

THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan otettavaksi jo kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Ajan rokotukseen voi Lempäälässä varata verkkoasioinnin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–15 koronapuhelimeen 041 730 3436.

Vesilahdessa voi kolmannen rokotusajan varata verkkoajanvarauksesta: https://ajanvaraus.vesilahti.mediatri.fi/

Vesilahden koronapuhelin p. 050 4477 706 palvelee arkipäivisin ma–pe kello 9–15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?