Rokottamattoman riski saada koronatartunta on tällä hetkellä hyvin suuri – ”Korona tulee saavuttamaan myös pienimpien kuntien asukkaat”

Koronapandemia koettelee sairaanhoitopiirin mukaan Pirkanmaata tällä hetkellä pahemmin kuin koskaan aiemmin.

Rokottamattoman henkilön riski saada tartunta on tällä hetkellä hyvin suuri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti tiistaina 21. joulukuuta.

Sairaanhoitopiirin mukaan Taysissa ollaan erittäin huolissaan rokottamattomien riskistä joutua sairaalaan ja tehohoitoon tulevina viikkoina.

Rokottamattomuus näkyy tällä hetkellä sairaaloiden osastoilla ja tehohoidossa, joissa hoidettavat potilaat ovat edelleen pääosin rokottamattomia.

 

Pirkanmaalla on sairaanhoitopiirin mukaan edelleen useita kuntia, joissa aikuisten ikäryhmissä noin viidennes – jopa kolmannes on täysin rokottamattomia.

– Korona leviää tällä hetkellä niin aktiivisesti, että se tulee saavuttamaan myös Pirkanmaan pienimpien kuntien asukkaat, jotka tähän asti ovat olleet ehkä vähän paremmassa suojassa pitkien välimatkojen päässä kasvukeskuksista. Näissä kunnissa ei ehkä ole vielä nähty koronan vaikeita seuraamuksia. Suurimmassa riskissä vaikealle taudille ovat neljäkymmentä vuotta täyttäneet, rokottamat aikuiset sekä raskaana olevat naiset, infektiosairauksien apulaisylilääkäri Reetta Huttunen Taysista sanoo.

Katso rokotustilanne THL:n tilastosta.

Vaikka tällä hetkellä kunnat rokottavat iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia jo kolmanteen kertaan, on Taysin mukaan  tärkein prioriteetti täysin rokottamattomien henkilöiden rokottaminen ensimmäisellä ja toisella rokotuksella.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?