Riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset ovat käynnistyneet Vesilahdessa – ensi viikolla myös Lempäälässä

Lasten sairaudet voivat lisätä vaikean koronataudin riskiä tai koronainfektio voi toisaalta pahentaa perussairauden oireita.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11 -vuotiaiden lasten rokotukset ovat käynnistyneet Vesilahdessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n, suositusten mukaisesti.

Lapsen riski saada vakava koronavirustauti on THL:n mukaan pieni. On kuitenkin lapsia, joiden sairaus tai tila voi lisätä vaikean koronataudin riskiä. Koronainfektio voi toisaalta pahentaa perussairauden oireita.

Vaikean koronataudin riskiä voivat lisätä muun muassa ylipaino, elinsiirto tai kantasolusiirto, sydänsairaudet, tyypin 1 ja 2 diabetes tai astma, joka vaatii päivittäistä lääkitystä.

 

Rokottamiseen suositellaan suostumusta lapsen huoltajilta. Lapsi voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Jos lapsi ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus.

Allekirjoitettu suostumuslomake tulee ottaa mukaan rokotukseen.

 

Rokotusajan on Vesilahdessa voinut varata 20. joulukuuta alkaen joko netissä: https://ajanvaraus.vesilahti.mediatri.fi/ tai soittamalla: 050 4477 706 arkisin kello 9–15.

 

Lempäälässä riskiryhmiin kuuluvia lapsia rokotetaan 28.–31. joulukuuta ja 3.–5. tammikuuta.

Ajan rokotteelle voi varata 27.–31. ja 3.1-4.1. kello 8–9 soittamalla koronapuhelimeen: 041 730 3436.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?