Ensimmäiset omikron-tapaukset löydetty Pirkanmaalla – Koronatartuntojen määrä on yhä kasvanut, mutta sairaalahoidon tarve ei ole noussut

Sairaanhoitopiirin mukaan koronatartuntojen määrä on yhä kasvanut, mutta sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa suhteessa.

Pirkanmaalla on varmistettu ensimmäiset omikron-muunnoksen aiheuttamat tartunnat. Omikron-muunnos on selvästi tarttuvampi kuin aiemmat koronaviruksen muunnokset.

Sairaanhoitopiirin mukaan omikrontapauksia on löytynyt satunnaisella otannalla muutamia.

– Näiden pohjalta ei voi tarkemmin arvioida omikronin osuutta kaikista alueen tartunnoista, sairaanhoitopiiri toteaa.

 

Koronatartuntoja on Pirkanmaalla todettu yhä runsaasti: viime viikon aikana niitä varmistettiin kaikkiaan 1 699. Sairaalahoitoon joutuneiden määrä on kuitenkin sairaanhoitopiirin mukaan tasaantumassa.

Koronapotilaita on Taysissa parhaillaan lähelle 30, mutta päivittäinen uusien sairaalaan joutuvien potilaiden määrä ei ole kasvanut viime viikosta.

 

Pandemiaohjausryhmä seuraa aluehallintoviraston tekemien päätösten vaikutusta tilanteeseen, eikä uusia rajoitustoimia esitetty tiistain 28. joulukuuta kokouksessa.

Avin tekemät 58- ja 58g-pykäliin perustuvat päätökset ovat voimassa 25.12.–7.1. Aville esitetään ”turvavälipykälä” 58d:n jatkoa tammikuun ajalle, sillä muutoin sen voimassaolo päättyisi kuluvan vuoden lopussa. Muista mahdollisista jatkotarpeista keskustellaan ensi viikolla.

 

Koronan ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta 100 000:aa asukasta kohden on 630.

Tartunnanjäljitys on Pirkanmaalla ruuhkautunut. Viime viikolla tartunnanlähde saatiin selville enää 23 prosentissa tapauksista. Tartunnat ovat lähes kokonaan peräisin Pirkanmaalta. Ulkomailta saatiin yksi prosentti ja Pirkanmaan ulkopuolelta yksi prosentti tartunnoista.

Viime viikon aikana 0–19-vuotiaiden tartunnat vähentyivät. Eniten tartunnat lisääntyivät 20–29-vuotiaiden joukossa. Sairaalahoitoon joutuu edelleen valtaosin rokottamattomia: viikolla 51 sairaalahoitoon covid19-infektion takia joutuneista 84 prosenttia oli rokottamattomia.

Pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista 88,3 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen, 84 toisen rokotteen ja kolmosrokotuksen 17,9 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?