Kokoontumisrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla 18. helmikuuta – Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys jatkuu vielä helmikuun loppuun

Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät. Kokoontumisrajoitus päättyy suunnitellusti 18. helmikuuta, eikä sitä enää jatketa. 

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva kokoontumisrajoitus päättyy 18. helmikuuta. Koronatartuntojen määrä on Pirkanmaalla edelleen korkea, mutta terveydenhuollon kuormitus on vähitellen tasaantumassa.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus jatkuu vielä 28. helmikuuta saakka. Asiasta päätti aluehallintovirasto torstaina 17. helmikuuta tekemällään uudella päätöksellä.

Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Toimenpiteistä pitää tehdä kirjallinen suunnitelma.

 

Koronapassin käyttöä on rajoitettu valtioneuvoston asetuksella määräaikaisesti ajalla 30.12.2021 – 28.2.2022.

Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Toiminnanharjoittajan tulee siis noudattaa voimassa olevaa rajoitusta. Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?