Hiihtojuhlat Rämsöössä: Tavoitteena oli hiihtää kilometrejä vähintään seuran ikävuosien verran – ja karttuihan niitä

Hiihtäjiä saatiin houkuteltua ladulle 30.

Rämsöön Urheilijat ry täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja sen kunniaksi järjestettiin 20.2.2022 juhlahiihto Rämsöössä Honkiniemen pellolla.

Juhlahiihdon tavoitteeksi asetettiin hiihtokilometrejä vähintään seuran ikävuosien verran – ja karttuihan niitä.

Hiihtäjiä saatiin houkuteltua ladulle 30 ja kierrettyjä 700 metrin kierroksia pellon ympäri kirjattiin 211, tämä kerrytti hiihtokilometrejä kokoon lähes 150.

Nuorin hiihtoon osallistunut oli yhden kierroksen hiihtänyt Eeli, 4, jonka mielestä parasta juhlahiihdossa olivat hiihdon jälkeen nautittu lämmin mehu ja muffinssi.

Hiihtäjien lisäksi paikalle saatiin melkoinen joukko kannustajia, jotka pääsivät hiihtäjien tapaan nauttimaan nuotion lämmöstä ja kahvion antimista.

Hiihtojuhlan tunnelmaa lisäsivät vuosien 1932–2022 ajalta kerätyt suomihitit, jotka siivittivät hiihtäjien matkaa.

Seuran puheenjohtaja oli iloinen osanottajien määrästä ja ikäjakaumasta, hiihtäjiä kun oli paikalla lähes vauvasta vaariin. Samoin ilahdutti suuren urheilujuhlan tuntu, joka paikalle oli saatu loihdittua. Puheenjohtaja keskittyi pääasiassa kierrosten laskemiseen, mutta ehti silti itsekin kerryttää yhteistä hiihtopottia 10 kierroksen verran.

Rämsöön Urheilijat ry jatkaa juhlintaansa koko kuluvan vuoden ajan eri tavoin. Seuraava suurempi juhlatapahtuma on kesällä, kun sunnuntaina 10. heinäkuuta järjestetään Nostalgiatanssit Rämsöön seurantalolla.

 

Teksti: Elina Silvan

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?