Nuorisovaltuusto tempaisee: ilmaisia elokuvia pääkirjastolla

Nuorisovaltuusto järjestää kirjaston ja nuoripalveluiden kanssa yhteistyössä maksuttomia elokuvanäytöksiä pääkirjastolla. Vili Paija (vas.), Heli Konivuori ja Senni Laurikka kannustavat elokuviin. – Elokuviin mennään jonkun kanssa viettämään aikaa. Se tuo elämään jotain muutakin kuin että katsoo suoratoistolta elokuvia yksin kotona, Vili Paija toteaa. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän pääkirjastolla esitetään kevään mittaan elokuvia. Näytökset ovat maksuttomia, kiitos Lempäälän nuorisovaltuuston.

Nuorisovaltuusto on pulittanut elokuvien esitykseen oikeuttavan lisenssin omasta kukkarostaan ja tarjoaa leffailtoja noin kerran kuussa, ensimmäisen tulevana sunnuntaina.

Näytökset järjestetään yhteistyössä Lempäälän kirjaston ja nuorisopalveluiden kanssa.

Nuorisovaltuuston tiedottaja Vili Paija kertoo, että elokuvanäytöksiä oli suunniteltu järjestettäväksi jo paljon aiemmin, mutta korona sekoitti kaksi vuotta sitten kuvioita.

– Nyt on otollinen aika, kun yhteiskunta on avautumassa koronan suhteen, Paija toteaa.

 

Hankaluutena järjestelyissä tosin on, että elokuvien nimiä ei lisenssisyistä voi mainostaa.

Asia on ratkaistu niin, että nuorisovaltuusto antaa Instagram-tilillään vihjeen, mikä elokuva on kulloinkin kyseessä. Ainakin ensimmäinen elokuva oli vihjeen perusteella helposti tunnistettavissa: ”sukupuuttoon kuollut laji herää henkiin uudessa teemapuistossa”.

Ja jos vihje ei avaudu, lisätietoja esitettävästä elokuvasta saa varauksen yhteydessä.

Näytökseen pitää varata paikka nuoriso-ohjaaja Heli Konivuorelta soittamalla tai WhatsAppin kautta.

– Toivomme, että näytöksiin saadaan porukkaa, ja että lempääläiset nuoret hyötyvät toiminnasta. En tosin koe ongelmana, jos elokuviin tulisi ihmisiä vaikka ympäristökunnistakin, Vili Paija toteaa.

 

Elokuvat esitetään ilta-aikaan, kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Nuorisovaltuuston puolesta leffailtoihin tulee myös evästystä.

– Kyllähän leffailtaan popcornit kuuluu, vaikka kirjastossa ollaan, nuortenosaston vastaava kirjastonhoitaja Senni Laurikka toteaa.

Esityspäivät ja -ajat julkaistaan nuorisovaltuuston Instagramissa.

 

Lue myös:

Jatkuvalle ilkivallalle halutaan Lempäälässä stoppi – Kameravalvontaa on lisätty ja nuoria auttavaa Ankkuri-toimintaa ollaan käynnistämässä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?