Isku isännöi Lempoa kiivaassa paikallistaistossa – murtuuko Pyynikin taika?

Lempo-Volley jatkaa miesten 1-sarjan runkosarjaa erittäin mielenkiintoisella ja kutkuttavalla paikallispelillä Rantaperkiön Iskua vastaan lauantaina.

Vaikka Lempo lähtee peliin hienoisena suosikkina sarjakärkenä ja kauden avauspelin voittaneena, sarjanelonen Isku on ollut Lempolle vaikea vastustaja juuri Pyynikin palloiluhallissa.

Lempo lähteekin hakemaan kohennusta Isku-pelien vierassaldoonsa. Lempo on hävinnyt kolme edellispeliään Iskun vieraana: harjoituspelin syyskuussa 2021 erin 1–3, runkosarjapelin viime kauden helmikuussa 2021 erin 2–3 ja harjoituspelin viime kauden syyskuussa 2020 erin 1–2.

 

Lempo on seurahistoriansa aikana pelannut viidesti Iskun vieraana. Kaksi ensimmäistä päättyivät voittoihin mutta edellinen voitto tuli joulukuussa 2019.

Kotisalissa Lempo on kohdannut Iskun kahdesti ja voittanut molemmat.

– Vastus kovenee selvästi NaPa-pelistä. Täytyy saada hyvä treeniviikko alle ja lähteä sitä kautta kaatamaan Iskua, Lempon yleispelaaja Joel Itänen tuumii.

Paikallispeli sytyttää varmasti niin koti- kuin vierasjoukkueen pelaajat. Sen toteaa myös Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää.

– Ei tarvitse etsiä mitään erityistä, se riittää, että Isku on vastassa. Itseä sytyttää kovasti ja sen verran olen poikia seurannut, että varmasti sytyttää heitäkin, Sillanpää viittasi Lempon muihin pelaajiin.

Päävalmentaja Tuomas Alatalon mukaan syttyminen täytyy kanavoida oikein.

– Latauksen pitää osua kohdalleen. En usko, että se jää vajaaksi, mutta ei saisi mennä yli, jotta pysytään pelisuunnitelmassa.

Lauantain ottelu sytyttää varmasti niin koti- kuin vierasjoukkueen pelaajat. Onhan vastassa Rantaperkiön Isku. Kuva: Kari Kautto

Lempo lähtee Isku-peliin seurahistorian pisimmässä voittoputkessa, joka on nyt kymmenen peliä pitkä NaPa-voiton jälkeen. Lempo hävisi viimeksi marraskuussa Oulussa Kiskoa vastaan.

Isku on kovassa taistossa sijoista 3–5. Sampo, Isku ja Murikat ovat kolmen pisteen sisällä ja kaksi kolmikosta kohdannee puolivälierissä. Viime kaudella juuri Isku ja Murikat kohtasivat pudotuspelien avauskierroksella. Isku hamuaa varmasti lisää pisteitä ja avauspelin Lempo-tappion kääntämistä.

– Isku on vahva ja hyvin valmennettu joukkue. Heidän valmentajansa Kososen Heikin kanssa ollaan kyräilty toisiamme Tampereen akatemia-aamutreeneissä, Alatalo kertoo.

Iskulla on alla vapaa viikonloppu ja sitä ennen pitkä vierasreissu pohjoisessa. Sieltä tuli voitto NaPasta 3–1 ja tappio Kiskolle 2–3.

 

Lempo sai viime pelissään takaisin Jyri Niemen, Tomi Rumpusen, Niko Montosen ja Rolle Jokelan kokoonpanoonsa. Joel Itänen esitti kauden kärkiesityksiään ja Lempo kierrätti rosteriaan runsaasti. Hakkuri Tuomas Sillanpää on noussut sarjan pistepörssissä sarjan neljänneksi 229 pisteellään. Iskun pisteykkönen Tiitus Vuori on 191 pisteellään sijalla kymmenen.

– Meidän vastaanotto on varmaan suurin vahvuus Isku-pelissä. Sitä kautta muutkin palaset loksahtelevat. Aika lailla kaikki pelit ratkeavat syöttö-vastaanottopelaamiseen, Sillanpää kertoo.

Iskun peli rakentuu vahvasti laadukkaan ja tasapainoisen laiturikolmikon varaan, jonka koostavat hakkuri Paavo Korhonen ja yleispelaajat Tiitus Vuori ja Daniel Heinonen. Passari Niko Lintula ruokkii kovakätistä kolmikkoa hyvin tasaisesti.

– Peli on mielenkiintoinen haaste meidän torjunnalle. Isku pelaa melko nopeaa laitatempoa, saa nähdä kuinka pysytään mukana. Se tarkoittaa, että joissain rotaatioissa täytyy tehdä valintoja torjunta- ja puolustuspelissä, Alatalo arvioi.

Peli näkyy suora Aamulehden lähetyksessä.

 

SEURAA HEITÄ

Lempo: Simo Puttonen. Myös Iskussa aiemmin pelannut yleispelaaja on ollut vahvassa vireessä alkuvuodesta. Kantaa isoa roolia niin hyökkäys- kuin nostopelissä.

Isku: Joni Veripää. Sarjan kärkipään liberoita, vahva etenkin puolustuspelissä ja tekee akrobaattisia pelastuksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?