Lempo-Volley kukistui kultaisessa erässä − finaalia oli seuraamassa liki 500 silmäparia Hakkarissa

Hakkari pullisteli väkeä, kun Lempo-Volley ja Kyky taistelivat ykkössarjan finaalissa. Kuva: Kari Kautto

 

Tomi Rumpunen lietsoi joukkueen kokeneimpana pelaajana Lempo-Volleyn hienoon finaalitaisteluun, vaikka lopulta tappio tulikin. Kuva: Kari Kautto

 

Yleisölauteet pullistelivat väestä. Järjestyksenvalvojat kuljettivat Hakkarin saliin lisätuoleja aina vain lisääntyvälle ihmisvirralle, joka oli tullut seuraamaan lentopallon miesten ykkössarjan ratkaisevaa finaalipeliä Lempo-Volleyn ja Kyyjärven Kyvyn välillä.

Kaksiosaisessa finaalissa joukkueet olivat pelillisesti varsin tasaisia, mutta Kyky osoitti henkistä lujuutta ja voitti kiivaan kamppailun. Kyky saa anoa voittonsa ansiosta paikkaa lentopallon pääsarjaan.

 

Lauantaina 2. huhtikuuta Kyyjärvellä Kyky voitti 3−2 (21−25, 26−24, 25−21, 21−25, 16−14). Lempäälässä Lempo-Volley voitti 3. huhtikuuta pelatuss afinaalin  toisessa osassa varsinaisen ottelun puhtaasti 3−0 (25−19, 27−25, 26−24), joten voittojen ollessa tasan kultamitalijoukkue ratkottiin ylimääräisessä, niin sanotussa kultaisessa erässä. Sen Kyky voitti selvästi lukemin 25−17. Ratkaisuksi koitui Kykyn keskipelaaja Mikko Väliahon yksi syöttövuoro, jonka aikana Kyky käänsi 2−4-tappioaseman 9−4-johdokseen.

Enpä olisi Lempäälään ykkössarjaan tullessani ajatellut, että pääsen kokemaan täällä tällaisia uskomattoman upeita urheilutapahtumia, joita tämä finaali ja välierä olivat. Finaali ja välierä olivat aivan huikeita kokemuksia omalla valmentajauralla, ja olen nähnyt paljon. Tämä antaa paljon intoa kokea ensi kaudella vastaavaa ja laittaa ehkä se viimeinen pykälä paremmaksi, Lempo-Volleyn valmentaja, monet naisten liigaseurat valmentanut, Tuomas Alatalo mietti.

Jos jotain jäi lempääläisten hampaankoloon kaivertamaan, olivat ne Kyyjärven tapahtumat. Kaksi kertaa Lempo-Volley menetti johtonsa erien loppuhetkillä. Kirvelevin tilanne oli ratkaisevassa viidennessä erässä, jota Lempo-Volley johti lukemin 14−12 ja pääsi hyökkäämäänkin ottelupalloa. Joel Itäsen kovan iskun Kyky puolusti ja käänsi pelin voitokseen.

Hakkarissa varsinainen peli oli Lempo-Volleyn ohjastama. Hyvä vastaanotto petasi Arttu Lehtimäelle hyvät paikat jakaa passeja, joista etenkin laitapelaajat tehokkaina palloa löivät.

– Lopputulos on katkeran suloista kalkkia, syöttö-vastaanotto hävittiin viimeisessä ratkaisevassa erässä, ja sitä kautta Kyky ansaitsi selvästi voittonsa, antoi Alatalo rehdin tunnustuksen kyyjärveläisille.

Lempo-Volley osoitti, että joukkue on hyvin lähellä Suomen kansallista kärkeä. Ero ykkössarjan kärjen ja liigan häntäpään välillä ei urheilullisesti ole valtavan suuri, mutta talouspuolella kuilu on iso. Liigan minimibudjetit ovat luokkaa 250 000 euroa eli noin kuusi kertaa suurempia kuin Lempo-Volleylla on ykkössarjassa.  Liiga on ammattilaissarja, ja ykkösessä lentopalloa pelataan harrastuksena

Lempo-Volleyn kokenein pelaaja Tomi Rumpunen piti pelin jälkeisessä saunaillassa tunteikkaan puheen, jossa hän kiitti joukkuetta ja sen taustatekijöitä.

Tämä oli aivan loistava joukkue, jossa oli mahtava yhteishenki. Puhallettiin yhteen hiileen koko kausi ja se näkyi kauden aikana. Oli kokonaisuudessa upea kausi, oli hienoa olla mukana. Lempo-Volleyssa ei makseta kenellekään palkkaa, mutta euroja paljon isompi asia on, että pelaajista välitetään ja asiat taustoilla hoidetaan teemalla rakkaudesta lajiin ihmisiä arvostaen. Olen monessa seurassa pelannut: tämä on hengeltään yksi parhaista ellei paras, jossa olen ollut, lähes liikuttunut Rumpunen tiivisti tunteitaan.

Jatkaako Rumpunen ja muut kokeneen pään pelaajat uriaan, on vielä ison kysymysmerkin alla. Lempo-Volleyn valmennusjohto ja seurajohto alkavat koota tulevan kauden joukkuetta pääsiäisviikolla.

–Nyt on fiilis, että Lempo-Volley tulee ensi kaudelle vieläkin väkevämpänä, alleviivasi valmentaja Alatalo, jonka sopimus Lempo-Volleyn luotsina ja junioripäällikkönä jatkuu ensi kaudellakin.