Oona Kettunen kymmenes kolmellakympillä – viestinaiset pettyivät

Oona Kettunen hiihti Ounasvaaran SM-kisoissa uran toistaiseksi parhaan sijoituksensa. Kuva: Arno Hämäläinen

 

Oona Kettunen hiihti Ounasvaaran SM-kisoissa uran parhaan sijoituksensa hiihdon puolella. Tasaisesti matkaa taittanut kestävä Kettunen sivakoi 30 kilometrin perinteisen tyylin kisassa sijalle kymmenen. Kilpailun voitti talven hiihtokuningatar Kerttu Niskanen ylivoimaiseen tyyliin. Oona jäi Kertulle kahdeksisen minuuttia.

–Oli tärkeää saada vihdoin kunnonmukainen sijoitus, joten tyytyväinen olen. Hyvin mielin voi lopetella kautta ja sitten pienen lepoajan jälkeen päästä aloittamaan työt kohti ensi talvea, tuumi Rovaniemeltä tavoitettu Kettunen iloisena.

Pettymys. Siinä päällimmäinen  tunne, kun naisten 3 x 5 kilometrin viesti SM-kisoissa oli saatu käytyä. Tiukasti kymppikärkeen tähynnyt LeKi ei onnistunut, vaan loppusijaksi kuittaantui vaatimaton 18. sija joukkueella Oona Kettunen, Heta Jalonen ja Leena Nurmi.

LeKittärien viesti alkoi lupaavasti, kun  Oona Kettunen tuli niin sanotussa kakkosryhmässä vaihtoon kahdeksantena, noin 26 sekuntia kärkeä perässä. Heta Jalosen hiihto kulki myös mukavasti, hän toi ”kapulan” vaihtoon yhdeksäntenä, noin minuutin ja 17 sekuntia kärjen takana.

Ankkuri Leena Nurmelle ei osunut paras päivä, vaan hän joutui alusta alkaen antamaan kärkipään vauhdille periksi. Uupunut Nurmi toi LeKin viestin maaliin noin 3.37 kärjestä jääneenä. Maaliin saakka hiihti 30 naistrioa.

Heta Jalonen osallistui vapaan tyylin viiden kilometrin kisaan, onnistui mukavasti ollen sijalla 44. Eroa voittaja Kerttu Niskaseen tuli noin minuutti ja 45 sekuntia.