Maskisuositus jatkuu julkisissa tiloissa, joukkoliikenteessä ja lähityössä – Pandemiaohjausryhmä: Taysiin tulee päivittäin 8-9 uutta koronapotilasta hoitoon

Maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä.

Pirkanmaan koronatilanne on säilynyt melko tasaisena helmikuusta lähtien, Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedottaa.

Alle 40-vuotiaiden tartunnat ovat vähentyneet. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kuitenkin säilynyt ennallaan.

Taysiin tulee päivittäin 8-9 uutta koronapotilasta hoitoon. Tällä hetkellä hoidossa on nelisenkymmentä koronapotilasta. Viime viikolla diagnosoitiin laboratorioissa 3 419 uutta koronatartuntaa.

 

Pirkanmaalla jatketaan yleistä maskisuositusta yli 12-vuotiaille. Perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa oppilaat voivat halutessaan luopua maskien käytöstä.

Pirkanmaalla suositellaan THL:n linjauksen mukaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan myös kaikessa julkisessa liikenteessä ja takseissa.

Sen sijaan perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksissa luovutaan oppilaiden maskisuosituksesta. Oppilas voi kuitenkin halutessaan käyttää koulussa maskia edelleen. Opettajien ja kouluavustajien maskien käytöstä päättää työnantaja, kuten muillakin työpaikoilla.

– Maskeista luovuttaessa oleellista on muistaa se, että hengitystieinfektio-oireisena ollaan pois koulusta, kunnes oireet ovat selvästi lieventymässä. Oireisena voi tehdä kotitestin. Jos on korona, koulutusta tulee olla pois vähintään viisi vuorokautta ja palata vasta, kun ei ole kuumetta, ja muutkin oireet ovat lieventyneet, ohjeistaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

– Hyvä käsi- ja yskimishygienia kannattaa pitää edelleen kirkkaana mielessä.

 

Koronavirustestiin hakeutuvien henkilöiden tulee käyttää maskia matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, jolloin liikkuminen vaikeutuu.

Maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä. Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?